Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, April 23, 2014

Kacap Terlabik

Kadang-kadang hujahan kata-kata atau karangan panjang pun tak dapat menerangkan segala-galanya. Kita tutur sepatah, dipatahkan dengan hujah panjang lebar. Bak kata my current officemate "Kalau sepuluh dia kata, sebelas pun tak boleh percaya lagi!" Maknanya kata-kata dalam hatinya yang belum diluahkan pun belum tentu sohih dan betul hahah... Aku pun malaslah nak explain panjang lebar. Cuba hayati lirik lagu ni. Pandai-pandailah nak fikir-fikirkan. 

Lirik Kacap Terlabik - Spider

Kucing Siam
Kucing Parsi
Kucing mana-mana pun bulat mata
Nampak ikan
Lupa segala

Kutu buntil
Kutu butik
Kutu mana-mana pun jadi goyah
Nampak gincu
Mula tergoda

Jangan engkau kata
Engkau tak serupa

Amalak kacap terlabik
Kau gempak
Kacap terlabik
Apa kau fikir kau cerdik kau boleh naik
Kacap Terlabik

Suling Timah
Suling Emas
Suling mana-mana pun sama rasa
Tembak Asap
Kapal berlayar

Butang salut
Butang Plastik
Butang mana-man pun sauk saja
Janji lekat
Baju seluar

Jangan engkau kata
Engkau tak bahagia

Amalak
Kacap Terlabik
Kau gempak
Kacap Terlabik
Apa kau fikir kau cerdik kau boleh naik
Kacap Terlabik

Lepas engkau makan
Engkau cungkil gigi
Tengok cermin dan suluh diri.


2 comments:

Nafisa81 said...

Ni macam luahan perasaan ni...kat sapelah agaknya tu.?

Wansteddy Tales said...

Lepas geram pn ada hehe