Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, September 12, 2012

Lukisan Wansteddy untuk pertandingan Mewarna

Inilah lukisan yang sempat Wan hasilkan untuk peraduan mewarna peringkat sekolah. Tiada bayaran dikenakan. Wan anggap sebagai kebajikan khas untuk kanak-kanak sekolah yang masuk pertandingan. Sedikit sebanyak terasa sudah berbakti untuk keseronokan mereka lunaskan kreativiti dalam mewarna.

Kalau perasan, lukisan ni Wan recycle semula idea poster yang Wan lukis sempena pertandingan Litrak tahun 2011. Boleh rujuk entry superb hot ni: Lukisan Wansteddy dalam banner LITRAK! Sebab apa Wan kata hot? Inilah antara entry yang paling tinggi ratingnya dalam blog ni. Walhal entry ni dah lama dipublishkan. Thanx banyak pada pembaca yang sudi singgah dan baca pasal entry ni :)

Pada Kak Suhaili, thanx sebab beri kepercayaan pada Wan. Maaflah terpaksa menanti lamaaaa sungguh. Sebenarnya sebelum raya lagi request ni dibuat. Tapi baru dua tiga hari ini Wan ada masa nak belek lukisan ni. Lukisan asli untuk contest tu dah diberi pada penganjur. So Wan kena lukis semula. Idea yang sama, cuma banyak penambahbaikkan dan perubahan dibuat. Terutama pada detail karektor kartun tu. 

Semoga lukisan ni dapat memberi manfaat pada kanak-kanak sekolah. Dalam hati teringin nak tengok hasil mewarna pelajar sekolah :)

54 comments:

Naza Nazri said...
This comment has been removed by the author.
Naza Nazri said...

salam, kalau saya nak ambil gambar ni utk pertandingan mewarna khidmat masyarakat kami boleh ke?

Wansteddy Tales said...

salam Naza, boleh aje. Kalau nak file yang lebih besar. boleh bagi alamat email, nanti saya emailkan lukisan ini pada Naza :)

Nur 'Izzatie said...

Salam..Cantik lukisan ni..
boleh saya tahu wan lukis ni guna software apa? saya minat juga tp xpandai. saya juga nak minta gambar lukisan ni ye..nnt tlg email kt saya ye..untuk murid2 sekolah.. ni email saya.. terima kasih..
nurizzatie@gmail.com

Wansteddy Tales said...

Salam cikgu Nur 'Izzatie,

terimas kasih sudi jengah blog wan. wan lukis manual saja, lepas tu edit sikit dalam Photoshop bagi line kemas. cikgu boleh print saiz A4 atau A3 lukisan ni. wan dah sedia email pada cikgu guna email yang diberi :)

rozaime said...

salam tuan..
boleh tak saya nak minta file untuk lukisan ni . nak buat untuk pertandingan mewarna taman saya. email saya rozaime09@gmail.com

Anonymous said...

salam tuan, lukisan yang amat menarik. Amat sesuai untuk diberi kepada anak murid saya untuk diwarnakan.... jika boleh sila emailkan kan file tersebut kepada saya... rasul97@gmail.com

Wansteddy Tales said...

Salam cikgu rozaime dan cikgu Rasul. Jemput semak email masing2 ye. saya dah emailkan drawing asal ni ke alamat email cikgu berdua. Kalau masih blm terima, jemput emailkan kepada saya guna alamat email ini wansteddy@gmail.com :)

Anonymous said...

wau..cantek lukisan ni. saya tengah mencari lukisan utk pertandingan mewarna KRT. gambar ini sesuai dengan tema Hari Keluarga KRT kami....kalau boleh saya nak mohon kebenaran dari En. Wan utk gunakan gambar ini. emel saya tajulni@yahoo.com

mazlina said...

salam..
saya nk la lukisan ni, untuk pertandingan mewarna kelas saya.
boleh email kan gambar ni pada saya tak?
email saya : lynn_fiz@yahoo.com.my

Anonymous said...

salam..
boleh email kan gambar ni kat saya?
lynn_fiz@yahoo.com.my

Nurfadhilah Husin said...

Admin---> sy mahukan file pic untuk dialamtkan ke email saya fad_21gurlz@yahoo.com
terima kasih ats perkongsian lukisan yg sgt menarik.

munirah said...

salam admin....
boleh email kan gambar lukisan kpd saya?...

mun_neko@yahoo.com

terima kasih atas perkongsian

munirah said...

salam admin...

boleh email kn saya file lukisan?

mun_neko@yahoo.com

terima kasih ats perkongsian..

munirah said...

salam admin..

saya meminta izin untuk gne lukisan admin tuk peraduan melukis kanak-kanak ditempat kami.

terima kasih atas perkongsian

mun_neko@yahoo.com

Wansteddy Tales said...

Salam cik Munirah, saya dah forward lukisan final pada alamat cikgu. Jemput semak yep. Kalau masih tak teima maklumkn saja pada saya yeh :)

hilaliyah said...

assalamualaikum. saya pun tengah mencari lukisan yang sesuai sempena program yang akan diadakan di kolej saya minggu depan. & saya rasa lukisan saudara nie sangat sesuai. minta jasa baik saudara untuk berkongsi dengan kami boleh ? ini email saya violet_orkid91@yahoo.com terima kasih..

fieqa syiera said...

salam admin...boleh tlg email gambar nie kat sya tak sbb nak guna untuk pertandingan mewarna kanak2...ASAP(klu blh sblum 26 APRIL 2013
email: fieqa_sonata@yahoo.com.my

Wansteddy Tales said...

Ok Saya dah email pada cikgu fieqa syiera dan cikgu hilaliyah :)

Wansteddy Tales said...

Ok Saya dah email pada cikgu fieqa syiera dan cikgu hilaliyah :)

Suraya Suppi said...

salam admin... boleh tolong email file gambar ini dalam saiz besar kepada alamat email saya untuk pertandingan mewarna pesta ria kanak-kanak di kampung saya... terima kasih. Email: surayasuppi@gmail.com

yanorazieyan said...

slm..admin..sy nk mintak izin untuk ambil gmbr ni untuk djdikn gmbr prtandingn mewarna family day saya bole??ini emel saya..yan_186@yahoo.com

yatihassim said...

Salam.saya pun berminat utk ambil gmbr ini djadikn gmbr pertandingn mewarna program di surau perumahan saya klau di izinkan..cikgu hantar kt yati.ahass@gmail.com.tkasih ye.jasa mu akan dikenang.

ichi rou said...

salam...saya juga berminat mengabil gambar ini untuk pertandingan mewarna...boleh hantar kt mnam8917@gmail.com

LiLy said...

Salam.. Bleh x kalau sy nk gmbr ni?ni email sy - wan.dalilah@yahoo.com
Thanks.. :)

Wansteddy Tales said...

Salam kepada semua pembaca blog Wansteddy. Saya sudah emailkan lukisan ini kepada semua yang komen beserta email di sini. Maaf jika ada yang terlewat email, pastinya terlepas pandang. Semoga lukisan yang diberi boleh memberi manfaat bagi pihak cik/tuan/puan sekalian :)

hayyul qayyuum said...

salam...kiut lukisan ni..boleh x sya meminta izin untuk saudari mengemelkan saya fail ini untuk pertandingan mewarna d sekolah saya? ni email saya along_intel@yahoo.com

Anonymous said...

salam, bolehkah saudari emel kan gmbar ini utk digunakan pada hari pertandingan mewarna sekolah sy.ini emel sy..terima kasih saudari
cikgusyahnaz@gmail.com

Anonymous said...

salam, sy nk jugak gmba ni admin. aina.atikah1992012@gmail.com

btw wansteddy, since gmba mcm ni ssah nk dpt, why not awk bt satu buku bertema mcm hari guru, merdeka. marketnye ntuk skolah rendah, tadika n taska. sbb mak sy cikgu tadika, dy slalu jgk beli buku dri penjual2 yg dtg kt tadika. nk bt catalog pn blh. dulu2 mmg cikgu2 ni bgi wrna bendera je, skrg ni dh len kn. :D u're a good graphic designer though.

Nor Dhiya Irdina said...

salam wan... nak jugak drawing asal ni untuk pertandingan mewarna kanak2 tadika.. boleh tak emailkan di alamat email ni, damiaqystina@gmail.com
thanks atas perkongsian ini..

Wansteddy Tales said...

Salam Hayyul, Cikgu Syahnaz, Aina dan Cikgu Dhiya, saya dah email lukisan ni pada cikgu-cikgu semua. Jemput semak email yep. Kalau ada error atau sebarang masalah boleh maklumkan pada saya ;) Maaf ambil masa sikit nak reply email. Kesibukan sikit kebelakangan ni ^^

PS; Aina, cadangan yg bernas ;) Insya'allah akan saya ikhtiarkan.

Sue Sakura said...

salam...saya berminat utk mendapatkan soft copy gmbrini yg lbh jelas gambar ini untuk pertandingan mewarna...boleh hantar kt alamat emel funky_geministar@yahoo.com

Anonymous said...

salam wan... saya sangat memerlukan bantuan wan untuk dapatkan bahan sempena pertandingan mewarna di sekolah... bantuan wan amat saya hargai...time kasih... ni email saya celaq_siput@yahoo.com

salam temerloh said...

assalamualaikum. kami berminat untuk menggunakan gambar ini bagi pertandingan mewarna bg salah satu program yang sering kami jalankan - pertandingan mewarna untuk kanak-kanak di hospital. blh saya dapatkan fail ini? terima kasih - wahidah

email :
salamtemerloh@gmail.com
wawa_usagi@yahoo.com

afdhalila nur said...

Berminat untuk menggunakan gambar 1malaysia yg ada bagi pertandingan mewarna program baktisiswa di sabah,pulau gaya minggu hadapan. pertandingan mewarna untuk sk pulau gaya.

blh saya dapatkan fail gambar2 untuk pertandingan. nanti saya ambil gambar / bukti program dan maklum pada sekolah lukisan ciptaan saudari.

terima kasih - afdalila

slamberlagi@gmail.com

Anonymous said...

Salam,
Nak jugak la fail untuk gambar ni.
Shukryshafy@gmail.com
Terima Kasih....

Anonymous said...

salam.. saya berminat dgn lukisan nie.. boleh email kan dkt saya... shima5170@gmail.com

Shazatul Shima said...

salam,
saya pun nak gak fail gambar ni..
nak buat pertandingan mewarna kat opis nie..
shima5170@gmail.com

alif mokthar said...

salam..sy nk gambar ni..utk sekolah sy..
alifmokthar@gmail.com

Anonymous said...

salam..sy nk gmbar ni.bleh emelkn..utk seklh.
alifmokthar@gmail.com

Anonymous said...

Mohon keizinan utk copy gambar lakaran. Tkasih.

Anonymous said...

mohon utk dapatkan copy gambar lakaran ke alamat
virquilal@gmail.com

tkasih

aini said...

SALAM...

SAYA NAK GAMBAR LAKARAN YANG COMEL NIH UNTUK SAYA BUAT PERTANDINGAN MEWARNA BOLEH??? MOHON EMAILKAN PADA SY..
nuraini.jbspenang@gmail.com

TERIMA KASIH

misz_ana said...

Salam...
boleh tolong emailkan saya lakaran yang lebih besar? kalau boleh saya nak guna untuk pnp kelas saya. TQ...
blur_indigo@yahoo.com

Anonymous said...

Salam.. saya nak lukisan ni boleh? untuk pertandigan mewarna minggu depan..

kalau bboleh email kt sy

sha_ashburn@yahoo.com

tqvm..

Momokz said...

Salam wan... lama tak borak2. Aberol pn dh berhijrah, keluar dari kepompong dan terbuka hati nak melukis balik. Geng2 karangkraf pun ada nak sambung buku2 yg lepas...

Wansteddy Tales said...

Salam pada semua yang mohon email actual size lukisan ni. Harapnya saya dah email pada semua. Jika masih belum diterima, mohon emailkan kepada saya dengan alamat wansteddy@gmail.com

Kadang2 bila copypaste email saudara/saudara kat sini jadi error bila nak hantar lukisan. Mohon maklum semua ya :D

Terima kasih

Wansteddy Tales said...

Momokz~ Alhamdulillah a.erol. Mula2 kena transfer rasa mcm geram pn ada. Kenapa kena kat aku? Kenapa orng lain yg dah lama jd tukun kt opis tu xkena pun? Tapi bila dah lama di luar, dapat terima hakikat. Baru nmpk hikmahnya. Sebenarnya penghijrahan tu suatu perkara yg baik. Aku je yg takut2 dlu sebab selalu diceritakn psl benda xbesh2 dr kengkawan opis dulu. huhu... Selamat bertugas a.erol. mesti anak buah ko happy dpt boss yg besh giler cam ko :D

Hattie Azmi said...

Assalamualaikum kak..saya berminat nak guna lukisan ni untuk projek mewarna saya di sekolah sebagai guru pelatih..boleh minta jasa baik akak emel kan kepada saya?

lurve.blackheart91@gmail.com

plus, akak ada tak lukisan yang berkaitan dengan bulan puasa atau aidilfitri?

terima kasih =)

iemah said...

assalam...
sy terjumpa gambar ni di google... bleh sy ambil untuk pertandingan mewarna di sekolah sy???

ni email sy
sya.kim88@gmail.com

Wansteddy Tales said...

Salam Hattie, Sya Kim, saya dah emailkan lukisan ni pada alamat email kalian. Semoga memberi manfaat buat semua :)

no ONe but mE said...

salam..
sy tjumpa gmba ni di google mse tgh cri lukisan utk buat ptndgn mewarna merdeka..blh tak jika sy nak salinan gmbar ni di email?saiz biasa(a4) dan saiz kertas lukisan.
shaxanna@gmail.com
terima ksih byk2 dan maaf menyusahkan..huhu

anisah_salih said...

salam...saya berminat ngn gambar ni la.. boleh bgi kt email saya x ??
nsalih19@gmail.com

Wansteddy Tales said...

Salam Ms Shaxanna, ms anisah, saya dah email lukisan ni pada saudari berdua. Jemput semak ye :)