Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Monday, April 12, 2010

Melawat Dini baby Gurl K.Yantz

Jumaat lalu sebelum kami rakan sekerja melawat member ofis yang masih dalam pantang. Bagi yang biasa melawat blog Yanzt-yeem tentulah kenal K.Yantz. Alhamdulillah beliau selamat lahirkan baby gurl secara normal. Bertuah k.Yantz merasa bersalin anak secara normal untuk Aqil dan bersalin normal untuk Dini.

Baby gurl comel ini bernama Nur Ardini Qalesya. Lupa berat lahir Dini anggaran 3++kg gitu. Sangat sweet dan kaki tido macam maknya. Sepanjang masa kitorg beriuh rendah dalam bilik tu dia langsung tak nangis. Cool je. Buli la macam-macam gaya pun dia langsung tak ambil kisah. Layan tidur jugak.


Pose aku bersama si kecik. Haritu banyak kerja aku lakukan. Antaranya jadi fotografer tak bertauliah. Sebab pertama kali pegang SLR kamera. Sungguh jakun okey. Kemudian jadi mak bidan. Sibuk aku basuh k.Yantz jaga pantang larang. Kalau kat rumah mak aku nak minum segelas air pun kena basuh, yang mak muda ni selamba je teguk semug air masak! Bebel sakan aku haritu. Pehtu aku jadi mak bidan tukar lampin Dini serta tukang setup baju Dini untuk sessi bergambar. Cute tak Dini hasil kerjaku itu? Sian Dini, sep baik penyabar orangnya. Kesimpulannya diriku mengalahkan mak andam pada hari itu.

Auntie Nurull bersama Dini. Auntie ni barulah pakar fotografi. Kalau tengok gambar tanpa aku, semuanya gambar hasil tanganku la. Ada yang menajdi, banyak yang menagarut! ngahahahhaaa...

Meh tengok bidan nukar lampin. Woih! gegel jugak tangan aku dah lama tak pegang baby. Aku sampai lupa saiz baby newborn macam Dini. Nak pegang pun aku rasa risau. Halus gebu sangat. Masa dalam pantang kebanyakkan urusan mandi dan mengasuh Damia, aku serah je kat mak dan kakakku. Anak pertama katakan, takde pengalaman la konon. Pastu balik ke KL pas habis pantang, semua kena tanggung sendiri. Aih, rindu pulak nak dapat baby newborn sendiri. Tunggulah 2, 3 tahun lagi, bagi Damia besar sikit lagi.

Dari Kiri: Auntie Eisya, Cik Pah dan Cik Ateq... Memang gempak habis rumah k.Yantz dengan hiruk pikuk dari kitorg semua. Sumbangan huru hara sebenar dari dua orang cik dalam gambar ni la. Memang kaki kecoh! ngahahaaa....

Cik Pah langsung tak gayat pegang baby. Cik Dini pulak langsung tak kisah kena ngusik. Tidur jugak... "Lantaklah auntie-auntie semua bising ... baby tetap nak tido... zzzzzz"

Dari Kiri: K.Yantz, Cik Ateq, Auntie Nurull, Dini, Auntie Eisya dan Cik Pah. Macam-macam gaya aku suruh dorang posing. Konon-konon nak cari sudut best la, hohoho...

Dari kiri: Cik Pah, aku aka Auntie Wans, Auntie Nurull, Cik Ateq dan Auntie Eisya. Dini di tengah-tengah. Gambar aku dalam kamera k.Yantz memang sikit sebab banyak aku yang sibuk2 nak ambil gambar dorang heheh...

Kredit: pada k.yantz atas sumbangan gambar dari blognya :)

8 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy sendiri pun tak berani sgt nak jaga baby newborn..darwish pun mak ngan nenek sedara yg uruskan...dua bulan gak lak baru nak belajar usruskan sendiri.. :p seronok tgk baby newborn... comey..

Wansteddy Tales said...

nadya... betul tu. rs keras je tgn ni. nk2 bile nak mandikan baby. 1st time akak mandikan baby masa damia dah 1bln lebih. haru betul. tu pn hampir nak nangis sbb takut huhu...

aenareal said...

huhu..comelnyer die..sy klu ank org takut nk pegang dpt ank sdri tpkse la brnikn diri nk pegang...dpt lak mummy yg ganas..hihi >.<

yantz-yeem said...

yeahhhhh...mak bidan serba boleh!!!pasnie mie kna blikan ko kamera tuk birthday present

Wansteddy Tales said...

aenareal... saya mmg fobia pgg bb newborn sbb sedar diri ini ganaz hahaha...

k.yantz... pehni klu beranak lagi ko upah je aku jaga ko full time. soheh tension sbb mak bidan ni kuat bebel hahaha...

abang... (komen ko terdelte huhu) sedar diriku ganaz... xpayah la tolong ingtkan hohoho

kakyong said...

amboi... kan main lagi wans...

kakyong masa dlm pantang memang byk minum air masak.. supaya susu badan sentiasa stimulate.. masa anak 1st kurang minum air masak, susu pun sikit.. tp xdelah sekali minum 1 jug... :p

bulan ni ramai betul kwn2 yg bersalin... rindu pulak nak cium bau bb...

Wansteddy Tales said...

k.yong... tu la k.yong masa pantang di kg mmg stress. nak2 musim panas bulan 3-4 tu. nak minum asyik kena marah sudahnya tahan je la hati. baca jugak info n doc suruh minum bnyk air sbb bdn kita xblh dehidrate tp klu org2 lama ni punya pantang. klu dahaga sngt juz boleh minum seteguk air je huhu... sungguh sadis.

i z z a said...

cutenyer baby tuh..alahai lmbtnyer nk ada anak sndri..