Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Thursday, June 10, 2010

Wansteddy Giveaway

Wansteddy Giveaway kembali! Kali ini pemenang bakal menerima hadiah-hadiah menarik yang pasti mengujakan. Walau bagaimanapun, syarat giveaway ini agak sukar. Harap-harap kalian berminat sertainya.

Syarat-syarat sertai Wansteddy Giveaway:


Wansteddy GA badge

1) Letak badge di atas bersama link blog ini ke dalam blog anda. Tak perlu buat entry. Cukup sekadar taruk badge dengan linknya saja. Setel.
2) Wajib follow blog Wansteddy Tales dan Wansteddy Studio. Tak perlu add my blog dalam bloglist kalian. Kalau anda berminat, aku sangat-sangat alu-alukan, Trimas!
3) Tulis la pape kat kotak komen entry ni supaya aku tahu bilangan peserta.


Hadiah yang ditawarkan untuk para pemenang.
Tajuk buku kanak-kanak tersebut masih dalam perancangan. Yang pastinya buku tersebut pasti mengujakan dengan pelbagai hiasan seperti pop up dan ilustrasi menarik.
Gambar sekadar hiasan

Seterusnya dolly peribadi anda. Boleh pilih jenis dolly kegemaran anda di dalam blog Wansteddy Studio. Kecuali dolly jenis CaricatureStyle. Contoh my dolly. Kalian pilih, aku design!

Nantikan entry selanjutnya tentang Wansteddy GA untuk maklumat lanjut.

Tarikh tutup Wansteddy Giveaway
pada 18 Julai 2010 bersamaan hari Isnin

150 comments:

::Mamalyna:: said...

wan, dah join giveaway...harap2 dapatler hadiah dolly yg super comel tue...
http://ejanblog.blogspot.com
tq:D

Sari said...

salam wan, ksari dah tepek badge comey tu, yg lelain tu check it out yeah...

Wansteddy Tales said...

mamaLyna ~ insya'allah... klu GA ni memberangsangkan myb wan akan beri bnyk hadiah bentuk Dolly ><

Wansteddy Tales said...

k.sari ~ cheack! hehe, g.luck kak ^^

ctnurkhijah said...

salam...
ct join jugak

http://thecolourfulisland.blogspot.com

Momma Mia said...

Salam Wan... td dah komen tp tak sure ada ke tak sbb tetiba hang... hihi

So gojes the dolly wan tuh, cam pengantin... so sweet & beautiful!

ttg prj kt alin dah email.

ttg GA nih, kami nk join ler. Bagde dah tepek kat sini
http://alinalancontest.blogspot.com/

chugie said...

eh.. mesti nak join punye.. nanti kite buat k!

Wansteddy Tales said...

Okes Nur >< cek!

Wansteddy Tales said...

momma Mia ~ trimas... dah cek ><

Wansteddy Tales said...

chugie ~ Jemput join sama chugie ^^

cicakgirl said...

Assalamualaikum kak wan :)
saya sertai giveaway akak :D
comel dolly pink :D
http://cicakgirls.blogspot.com

Terima kasih ^_^

mama zharfan said...

salam wan,

wpun me bz + laptop still under repair, me telah menjoinkan diri utk ur GA :) sbb senang banget nak join tu :)
me dh tepek badge kat my blog :)

Wansteddy Tales said...

waalaikumsalam dik cicakgirls ><
good luck ye ^^

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm..best hadiah buku iteww...

cub nasib....dah join.. ya

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ adus... rs pincang tanpa laptop kan. moga2 cepat2 laptopmu sembuh ^^'

cek!

Wansteddy Tales said...

ayu ~ saya harap kalian suka buku pilihan saya tu. tgi angan2 ni. tp apa jenis buku n bilangannya kena rahsia dulu hehe

zaikulim said...

salam..

zai jugak mau join...

http://zaiikulim.blogspot.com/

gewecun said...

salam wan

dah join jugak..

http://gewecun-myhiro.blogspot.com/

id follower:gewecun

anin said...

join daqh
comel la design akak ni

http://seindahbayu.blogspot.com

tiefazatie said...

salam kak..
ifa join jg ye..

http://tiefazatie.blogspot.com/

tq!

Rina (◕‿◕)✿ said...

salam

rina nak join

http://rinastories.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

kalau menang rina nak 1st dolly tu
"dolly dengan ciri-ciri miniature"

beshnye kalau dapat hehe

kalau x cukup pape bagitau rina ye..thanks :D

Wansteddy Tales said...

ok zai
gewecun
anin
ifa
& Rina ><

cek! good luck yep ^^

Momokz said...

Tah la, aku tak rasa best pun blog wansteddy ni, bebetul menyampah! bebulu! Macam dibayangi oleh blog-blog lain... Tapi, aku selalu je melawat ke sini, baca semua post, tgk semua artwork, beri komen dan galakan supaya wan lebih berusaha lagi dan lagi...

Jadi, kesimpulannya... blog dia ni best ke tak ni? Heee konfius aku!!!

Wansteddy Tales said...

a.erol ~ wa... ini mengutuk versi habis2an ni! nak menang ke tak nak haa??? hahaha....

Momokz said...

reverse psycology...kekekeke...

Izzatul Iman said...

Salam... Saya dah tepek badge tu dalam entri dan side bar blog saya......

http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/

tq...

Wansteddy Tales said...

a.erol ~ aku tak kisah hahaha...

Wansteddy Tales said...

Izzatul Iman ~ cek >< good luck yep ^^

Nana said...

dah join juga hehe

syakila said...

kila join

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/

aZuRa AhMaD said...

askum..zura join...

http://zamzura1405.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

*My~lovely~note* said...

Aslmkm..dah letak ur badge giveaway kt cn!
http://lovelyblogshops.blogspot.com/

♥MAMA♥ said...

hi, mama pun nk join gak, dh ikut seme rules dh...plus buat entry skali,hihii sj je at least leh promote kat kengkwn mama suh join skali ;-)

http://myprecious07.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

♥MAMA♥ said...

hi, mama pun nk join gak, dh ikut seme rules dh...plus buat entry skali,hihii sj je at least leh promote kat kengkwn mama suh join skali ;-)

http://myprecious07.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

kakyong said...

wans..
badge tu really cute..
ni yg nak minta tlg wans create badge ni..
ok, kakyong join.. nanti check blog ya.. kakyong.com

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam Wans..

saya pn dh join

MY LINK N3 HERE
pls review yup.. =)

aisyaLALALA said...

salam!

da join giveaway ni. check k mane2 yg x cukup please inform. thanx alot!

http://n-aisya.blogspot.com

Yu'xan Lee said...

Hai mummy zura dah join, check up tau at http://yuxanlee.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

shidasyakirin said...

salam,

badge dah tepek..
join ye..

http://loveblogcontest.blogspot.com/

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

salam yana join GA ye

http://yanadzulcontest.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

Wansteddy Tales said...

nana
syakila
azura
my lovely note

trimas yep >< dah cek. good luck semua ^^

Wansteddy Tales said...

MAMA ~ trimas. buat susah2 je. saya kalau boleh xnk susahkan peserta. suh letak badge my GA n follow dua blog pun dah rasa cam bebankan korang huhu... Good luck laling ><

Wansteddy Tales said...

k.yong ~ trimas. nk reka badge senang je. k.yong boleh senaraikan jenis badge yg k.yong nak. wan design segera hehe.

good luck k.yong ^^

Wansteddy Tales said...

Leily
Aisha
mummy Zura
Syida
Yana

Okes diterima. Good Luck semua ><

nigina said...

salam.. saya dah join dan dah tepek badge yang cun melecun tu..
http://adamnigina.blogspot.com

N@S said...

Salam ziarah..

ana dah join..wah, cute n nice your badge..how u create? bole tunjuk ajar x? tq..^_^

Adyshariz said...

salam...

aisha join GA

ni link..
http://ady-shariz.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

aje je wat entry tuk ajak kawan2 yg lain

Wansteddy Tales said...

trimas nigina ><
good luck yep ^^

Wansteddy Tales said...

Nas ~ insya'allah nanti saya akan tunjuk tutorial macam mana nak reka dolly guna illustrator. saya rekabentuk badge gunakan software adobe illustrator.

good luck ye Nas ><

Wansteddy Tales said...

Baiknya Adyshariz ><
saya bikin GA xnk susah2 kan sesiapa. tp klu peserta buat kredit utk blog saya jugak. trimas yep.

good luck laling ^^

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

salam...wanz..kiter join k...http://damiaqish.blogspot.com
suka gambo2 kartun yang ada kat blog wan...tantek2 belaka

aisyaLALALA said...

da join. jemputla dtg blog:

http://n-aisya.blogspot.com

AROL DSHW said...

eh, nak join jugak! hehe.

http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

:)

Wansteddy Tales said...

anje ~ trimas... good luck yep ><

Wansteddy Tales said...

aisha & Arol ~ okes cek! Good Luck ^^

Wansteddy Tales said...

error type ~ aisya ><

nuraarin-life said...

Saya join juga...

Dah tepek badge yg comey nie..

http://aarin-luv-contest.blogspot.com

fuh!fuh! bertuahlah kali nie yer!

Wansteddy Tales said...

trimas sudi join GA hakak nuraarin.
good luck yep ><

PiNk ButTeRfLy said...

hye dear!!

i join ek?

http://ilovepinkbutterfly.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

sangat suke dolly babe!! lagi suke kalau die kale pink. hehe..

syawalsimpsons said...

Ai pun dah join tau GA ni walaupun tenet ni prob ckit kan...lembab jee...tetapi tetap diteruskan..heheheheh ;))
klo dpt fairy tales n dolly 22, ari2 bg syawal main n baca buku 2 kasi pandai..hehhehehe...klo da rezeki kan...

http://syawalsimpsons.blogspot.com

klo da aper2 yg x btl2 tlg la tegurkan...sy budak br blaja..heheheh

Wansteddy Tales said...

PiNk ButTeRfLy ~ trimas sudi join my GA. wish u good luck dear. saya pun suka designkan babe dolly tu hehe... semacam satu kepuasan dpt siap satu item ><

Wansteddy Tales said...

syawalsimpsons ~ trimas sudi join ><

insya'allah akan cari buku pasal fairy tales utk hadiah pemenang. blm putus lagi. tp dah plan myb pemenang utk buku kanak2 lebih dari sorang. moga2 ada rezeki sediakan lebih hadiah ^^'

mummy alesya said...

salam tuan umah..
dah join
dah paste badge kat http://versus-all.blogspot.com/

syakila said...

salam..kila join

http://nurnuha-syakila.blogspot.com

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

salam tuan umah..
lawalah blog awak ne..
sweet & simple
saya dah tampal banner GA ne..

saya juga dah masuk dalam list (ada extra marks?hehe)
lagipun kalau ada duit saya boleh tempah kad lawa2 kat awak..

Walau awak kata tak payah buat entry ..saya buat entry jugak..
dapat extra marks tak?? hehe

ini link mengenai contest ne
http://kokoadik.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

rosilah said...

JOIN GAK

http://rosilahi.blogspot.com

SoFiaHB said...

Salam

dah join giveaway...
harap2 bertuah dapat hadiah dolly yg comel tue...
http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com
tq:D

izan cute said...

join jugak

http://izancute.blogspot.com/

Ogy said...

join

http://ogy2112.blogspot.com

Aiyu Esa said...

saya dah join contest.saja buat en3 sbb nak ajak kawan2 join sekali..TQ...

http://hepicontestmum.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

taufidris said...

JOIN

http://taufidris.blogspot.com

Nida said...

Salam Wan..

Nida dengan seikhlas hati menjoinkan diri..

http://along-nidar.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

Banner pun dah tepek, dah masukkan dalam bloglist serta follow kedua2 blog..:)

cik paro said...

dah join da...

silalah ke blogku untuk melihat apa yang patut..
hehehehe

http://watermelonjuice311003.blogspot.com/

sarah said...

SARAH join

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com

Usharapa!!! said...

cepat terjah..

http://usharapa.blogspot.com/

BIONIC WOMEN said...

wan...
sangat2 teruja nak join GA wan,,hehe
semoga Dhiya dapat buku tu..hehe

fatin hanani said...

akak giveaway ni ikut sapa yang bertuah ehh

inahasan said...

Join gak.

harap menang buku tuu

http://inahasan.blogspot.com

masturah said...

saya join gak ye. hehe

http://duniaalammaya.blogspot.com/

AcuRose With Love said...

Salam Wan!..
Acu pun da join..sile klik link eh..
Trimas..

http://acurosewithlove.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway-suda-mari.html

dark sengal said...

halo.. i pon join

http://melovecontest.blogspot.com/

[J][I][W][A] [K][U] [K][O][S][O][N][G] said...

join dah!!! thnx yup...
ade kat http://munajatsichentha.blogspot.com/

Wansteddy Tales said...

trimas mummy alesya & syakila ><
good luck ^^

Wansteddy Tales said...

Baby Amana & Arief ~ hehe... trimas buatkan entry khas pasal GA ni. terharu sungguh saya ^^

jemputlah singgah sini selalu ><

Wansteddy Tales said...

Rosilah
SofiaHB ~ trimas. moga2 bertuah dpt dolly khas SofiaHB ><
Izan Cute
Ogy
Aiyu Esa ~ trimas dik, terharu dipromotekan sekali ><
taufidris

trimas sudi join my GA. good luck semuanya yep ><

Wansteddy Tales said...

trimas Nida & Cik Paro ~ dah jengah blog kalian ><

good luck yep ^^

Wansteddy Tales said...

sarah
Usharapa
eily ~ amin...

good luck semuanya yep><

Wansteddy Tales said...

fatin hanani ~ ye dik. akak buat cabutan bertuah je. xperlu buat entry hehe

Wansteddy Tales said...

ina hasan
masturah
AcuRose ~ trimas buatkan entry >< terharu saye ^^
dark sengal
jiwaku kosong

good luck semuanya ><
saya pelan2 jengah blog kalian ^^

fatin hanani said...

akak fatin join :D

http://atinanani.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

:D Jemput tgk blog Fatin :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

join sekaki

http://elissmie.com :)

Aishah Megahasz said...

Nak join juga. Bestnya hadiah dolly tu.

http://aishah-megahasz.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

YanaNuar said...

Salam..

Tumpang join jugak GA ni yek =)

http://yananuar-contest.blogspot.com

Mekasih ^_^

CatlinaFly said...

nak join nak join! :)..jap gi sy gi tempek badge ye..memang tgh nak turunkan contest badge2 yg dah lepas..:)

hanis-anati said...

salam,
hanis dah join...nk dolly comel jgk..n buku cerita tu nk bg kt my youngest sister si hanis aina yg sgt suke membaca...do visit my blog..

http://hanis-anati.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

ayuselalu said...

ayu join tau

http://ayuayu101.blogspot.com

ummi sofiyyah said...

salam wan,

waduh...ramainyer dah join..ada can ke nak menang ni? w/apa pun ummi nak join jugak...

dah tepek badge kat blog ummi yg x seberapa itu.. http://zahirahsofiyyah.blogspot.com

tq yer..

ann @ hatiberbunga said...

saya join!
do check, ye! hehe..

Ibu Ayra said...

salam...

ros dah join
http://rosrusli.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

TQ dear...

misz h0neyz said...

hYe...
salam...
dh j0in...
http://miszh0neyz.blogspot.com
thanks yep...
:)

Akma said...

Salam, saya join ye...

http://akmamardhiah.blogspot.com

zura_latfi@yahoo.com

eima said...

http://eima-contest.blogspot.com/

dah join ....

Ema said...

Aku dah tempek kat blog ek.... sile catit nama aku..TQ

Suhana Shahril said...

Saya join giveaway ni

Saya der buat n3 khas tp nnti sy updatekan url nya
Ini url blog saya
http://anamio.blogspot.com
Badge juga ada ditempek kat side bar

id follower: suhana shahril

Suhana Shahril said...

ok wan..ini saya nyer direct link utk GA ni ~

http://anamio.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

thanks ya

azura samsuddin said...

Salam kenal, sy join juga GA ni..
cantik dolly tu, ada rezeki dapatlah ek =)

sudi terjah blog sy

http://azurasamsuddin.blogspot.com/2010/06/wansteddy-giveaway.html

tq!!

Syuzana said...

salam wan..syu nak join juga...

http://syu-zana.blogspot.com/

cek yer...harap2 bertuah dapat dolly tu (*_*)

Wansteddy Tales said...

trimas semua ><
good luck yep!
saya sedaya upaya terjah blog anda dari masa ke semasa ><
yea yeahhhh!

fa10 said...

salam wan,
fa10 dah join GA ni...
cantik la dolly2 itu

http://bicaramataku.blogspot.com/2010/07/wansteddy-ga.html

nEa FleriDa said...

Salam.. kita join jgk k...

nk dolly cumel tu..

http://neaflerida.blogspot.com/

nEa FleriDa said...

Salam.. kita join k..

nak dolly cumel tu..

http://neaflerida.blogspot.com/

bARdbOO said...

hai...sy dh join GA nie..

dh follow dua2 blog, dan dah letak badge d blog..

harap sgt dpt dolly yg super duper cute nie... =)

http://boobard.blogspot.com/

juelee said...

dah join dah contest nie.. dah tepek badge and jadik follower hehe cute nye dolly tu....

juelee said...

kiter dah join

kayyana said...

salam...
saya da join GA.. harap2 menangla kali ni... ni linknyer...

http://kayyana85.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

Wansteddy Tales said...

TRIMAS kepada semua yg sudi sertai wansteddy giveaway. berikan masa kepada saya melawat blog2 anda dan membalas jasa jadi follower anda pulak yep ><

good luck kepada semua ^^

hanis-anati said...

waaahhh...biasenye yg join kene follow...kali ni yg organise pon memfollow blik..trharu...

Wansteddy Tales said...

insya'allah akan akak follow semuanya. itu target akak anjur contest. boleh kenal kenalan baru ><

Izan Ishak said...

salam wan...

izan pun nak join giveaway ni jugak ye...best nya kalau dapat dolly n buku cerita tu..

http://diariummi-contest.blogspot.com/

tqvm wan~

ibu_Arifa said...

okey kak wan..saya dah buat semua syarat2 tu.

"saya join!"

sib baik ada entry terbaru kak wan mengingatkan saya..kalo tak sure terlepas sudah nak peluang nak memiliki cik Dolly cute tu.

zahidah dihaz said...

saya dah join: http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

jom join contest saya jugak!

.::Ge3bJiB::. said...

im joining...

http://geebjib.blogspot.com/2010/07/wansteddy-ga.html

faris said...

join yerr

http://berongjb.blogspot.com/

tq

ieyza said...

salam dear
nak join k

http://ieyza83.blogspot.com/

macehhhh

.: Ain Rusli :. said...

salam..
ibu qaisara nak join ye..

http://ibuqaisara.blogspot.com

thanks! :)

Asya said...

salam...
lya pon join gak...

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

TQ..

DeLaiLa said...

Salam...
Saya nak join...

http://deardelaila.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

Kem salam kat dolly yg comel iteeeew~

Ain said...

salam wan,

ain join...

http://aindancontest.blogspot.com/

thank you...

Anna Da Lady said...

Assalamualaikum, saya nak join jugak...minta izin ye..

http://annadalady.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

thank you..salam perkenalan

^linas^ said...

hi
i'm joining
http://fullestslife.blogspot.com/

qasehadam @ nurul said...

salam wan jgnlah sedih2 hehe ni saya nak gak juin giveaway ni ingtkan dh tamat seb bek dilanjutkan ni linknye

http://qasehadam.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

kopoklekor said...

hai dolly comelllllllll.....
saya daa join da tau...

http://yeedizaty.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway-wansteddy-giveaway.html

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kak,


Saya turut serta memeriahkan...

Daah buat semua syarat2 yang diperlukan..kalau ada kurang,bgtau ye^_^

http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com

sue said...

hi,
saya join

http://lovelysue-mivida.blogspot.com/

UMMI FARIS HAIKAL said...

SALAM..

hi wan, sy dah join

suke sgt sama itu dolly..

http://ummifarishaikal.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

Afne said...

salam sis, afne dh join
http://noorafne.blogspot.com

tq

Nia said...

Salam Wan,

Dah letak badge comey tu dah. Nak join jgk.

http://unlistedone.blogspot.com/

I letak blog Wan dekat list ya.

Thanks dear!

Shamz + Fieza = Muiz said...

Muiz nak join jugak.. tak kira.. nak join jugak... ni ha dia...

http://kasihabadi03.blogspot.com/

Ina Hashim said...

salam

join jugak ye

http://ourdreamsoflife.blogspot.com/2010/07/wansteddy-ga.html

fiza said...

Salam Wan,

Dah join & follow skali (^_^)

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

HANI said...

join jugak...

dah follow n link..

http://haniarina-hani.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

Wansteddy Tales said...

Trimas kepada yang sudi menyertai. Maaf kalau saya masih belum kunjungi blog-blog anda. Berikan saya masa yep ><

good luck semuanya!

yantz-yeem said...

aku dah join..tolong masuk dlm list yeap!!

http://an2conway.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

Nad @ MamaZakwan said...

salam
tak tau le sempat lagi ke tak..anto aje..tgk kt entry due date 12 julai..tgk kt side bar due date 18 julai..
sila la terjah ye kalu masih sempat ;p

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com

tq

syawalsimpsons said...

hai....wansteddy...saya pun x sure dah join@x???tp dlm comment dh ada comment saya...confius jap..huhhu....
so nak try lagi kan...hopefully...ada la....huhuhuhu....

http://syawalsimpsons.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

iem said...

salam wan,

im join gak tau..
nnt free cuba wan tengok ye,kot2 ada yg tertinggal..ni link nya..


http://faiqnaufal.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

~Nur Finie Afnie~ said...

Salam Wan..

Saya dah join contest giveaway ni.. saja mencuba, ini kali pertama join contest2 dalam blog.. Minat kat cute dolly dan header2 hasil wansteddy. Ingat nanti duit tabung dah penuh nak juga order header ciptaan wansteddy untuk blog saya.InsyaAllah..

http://finieisnajla.blogspot.com/
Have a nice day..salam perkenalan :)

maszmadi said...

lum close lagik kan.. nak join gak..

http://maszmadi-maszmadi.blogspot.com/2010/07/wansteddy-giveaway.html

nanizamros said...

salam perkenalan..
i dah join...
http://nanizamros.blogspot.com
tq

nanizamros said...

salam perkenalan..
i dah join

http://nanizamros.blogspot.com

tq