Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Tuesday, January 10, 2012

Betul ke rumah di Seksyen 2 Shah Alam BERHANTU???

Macam dah lama tak update cerita kan. Ada ni kisah-kisah bergambar kat Sabah nak dikongsikan, tapi ada ke yang sudi nak baca? Sebab tu malaslah nak menulis sekarang. Well.... hati tetiba rasa sentap plak. Adalah isunya.... nak cerita? Takpe... takpe... toksah tanya. Bersabar itu pahit, namun nikmatnya sungguh istimewa. Kesimpulannya aku tak suka membesarkan perkara. Habissss cerita...

Aku melawat blog en. Mazidul Akmal Sidik gara-gara kisah rumah berhantu di seksyen 2, Shah Alam. Benar atau palsu segala cerita tentang rumah berhantu ni?  Ada yang cakap, jika ditawarkan sewa RM50 pun dorang tak sanggup nak menyewa rumah besar tu. Ada yang bagitau, rumah ni luarnya memang bersemak samun, tapi dalamnya bersih terjaga. Ada yang cerita pengalaman-pengalaman ngeri yang terjadi pada penghuni rumah tu siap berlaku kemalangan dan kematian. Semuanya gara-gara rumah berhantu ni.  

Kredit dari google. Teruja juga baca kisah penyiasatan sukarela kumpulan en. Mazidul ni.  Apa pun rumah ni tetap menjadi misteri bertahun-tahun lamanya. Seolah-olah tiada jalan nak singkap kebenaran disebalik dakwaan. Berbalik pada tajuk entry, adakah rumah ini benar-benar berhantu???

7 comments:

Mama Zharfan said...

dh pernah baca somewhere..psl those budak2 uni yg pernah sewa kat situ...sampai mati beberapa org and ada yg jd gila....lupa plak me baca kat mana

mummy_ayu said...

masa Ayu belajar kat UITM dulu, rumah sewa Ayu satu baris gak dgn rumah nie..memang seram tiap kali lalu...and cerita pasal rumah hantu nie memang famous..betul ke tak? walllahualam..

cikceriacorner said...

org kata kalo uma ditinggal lama...memang ada benda lain yg akan tinggal...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

skang dah renovate kan rumah ni. x nampak scary mcm ni dah :p

Mrs. Hilmy said...

mse study uitm dlu, ade gak dgr psl rumah nie..serammmm

Ummi Dania Yasmine said...

rasa pernah bca pasal rumah ni kat blog redmummy lah.....walau belajar kat UITM Shah Alam...x pernah tau pasal rumah ni. Nasib me dok seksyen 7.

Hanis said...

Itulah persoalannya. Setahu saya, benda ni dah lama berlaku sebab pernah terbaca di blog seseorang pada tahun 2010/ 2011. Apa2 pun, semoga keebnarannya terbongkar nanti...