Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Tuesday, December 1, 2009

dolly

Dalam entry blogku sebelum ini aku dah ceritakan yang aku tiba-tiba diberi ilham reka watak dolly. Sebenarnya aku memang dah lama nak rekabentuk dolly sebab suka tengok dolly animated gif, comel sangat-sangat. Tapi nak kena mainkan banyak warna dan bina banyak vector. Aku malas! kui3....


Disebabkan ilham tu datang di pagi-pagi buta. Dolly seperti ini sajalah sempat aku reka. Simple pun simplelah asalkan aku suka. Sebenarnya dolly ni dah lama aku bikin. Sejak zaman UiTM lagi. Tapi dolly ini aku cuma tukar bajunya saja. Baju asal, baju kurung. Aku rasa dolly ni lebih cute berbaju biasa hehe...Lepas reka dolly ni aku dapat karektor dolly yang kedua. Siap legging dan skirt. Tapi aku nak simpan dulu. Bila dah siap backgroundnya baru aku paparkan dalam blog :-)

Harini godek-godek sikit buat simple background. Kalau rajin aku akan buat tambahan.

10 comments:

yantz-yeem said...

wooo kiut nya...cam damia je..tp damia lom ada rambut lagi...

wansteddy said...

skrol bwh lg kt pic damia bertudung tu. serupa x? kui3

aah... nnt ble dh berambut bru leh bertocang gitu mek damia nnt huhu...

plan nk design bnyk2 dolly cmtu. ko nk? (cm rajin aku kui3)

syahadah said...

ko ni mmg kretiplaaaaaaaaaaaaaa...

Hanz said...

creative-lah u wan! nak satu!

wansteddy said...

sengkiu3 (kemalu-maluan kataku :-)

wansteddy said...

hanz...berminat ke? kalau sempat saya create satu :-)

onniey84 said...

tomeinya...mcm damia....suka2.....
nanti leh create watak sri satu..kikikik

wansteddy said...

kena bg upah ni kui3...
ada masa ted watkan
bg le pic fav sri wan leh rujuk

Izza said...

cutenya dolly tuh..
sonok kn dpt design2 mcm nih

wansteddy said...

tu la izza... skali wat ketagih nk design lagi.malangnya bebru ni saya bz sngt. xupaya nk update huhu