Nuffnang

Thursday, October 28, 2010

Blog aku tak berat dah kan kan....

Best heh dapat komputer gini. Boleh buat set antik!

Kawan aku komplen: Kenapa ko buat entry ko satu entry per paparan? Menyusahkan aku nak klik banyak-banyak kali blog ko. Nak-nak kalau ko buat entry banyak-banyak haritu!

Wa.... Aku sebenarnya blur campur terharu jugak dengan kenyataan kawan aku itu. Sebabnya? Ada jugak ke pembaca yang sudi baca entry aku yang merepek meraban ni? Aku sangka dorang masuk tulis kat chat box pastu tutup huhu.... Tapi andai ada yang sudi baca aku ucapkan terima kasih banyak-banyak. Ikhlas dari hati nurani ini. Minta maaflah kalau kadang-kadang penulisan aku macam kasar dan kurang asam. Ada unsur-unsur perlian dan sindiran tajam. Semuanya rempah ratus hidupkan. Kalau aku tulis mendatar lagilah takde orang sudi baca entry aku. Yakin sekali hehe...

Alasan kenapa aku paparkan satu entry je sebab aku nak ringankan kapasiti keberatan blog aku. Dan setelah aku buat survey jalanan. Rata-rata komen blog aku kurang lembab dibandingkan sebelum ni yang dipenuhi gadget-gadget kegemaran aku. Hey, gugurkan widget bling-bling my doter ketika berumur 4bulan tu amat menyedihkan aku tau. Aku hampir tersedu. uhuk!

Tapi demi memenuhi kehendak pembaca (perasannya!) aku pun terpaksalah akur pada situasi.... Aku harap K. Ayu tak sempat lagi minum teh panas sambil cicah biskut ye K. Ayu! hahaha.... Paling-paling pun sempat hembus cawan sekali pehtu hirup seteguk. Okeylah tu. Kira lancar sikitlah tu....

Tapi atas fahaman apakah dengan mengurangkan paparan blog boleh ringankan berat blog? Aw... jangan tanya banyak-banyaklah... Aku pun tak tau sebenarnya. Baik korang tanya otai blog. Mereka lebih arif. Aku malas nak jawab. Berat pemikiran aku nanti hahahaha... Ini kenyataan orang yang tidak bertanggungjawab hohoho...

20 comments:

kakyon said...

salam..
kalau berat..tak daya nak tunggu..ni oklah..ringan dah..:)

yahaya said...

kalau nak letak pos byk kat depan cuba guna read more..gadget daun,salji,bintang lambatkan loading blog,bukan semua pengunjung tenet laju.

Izan Ishak said...

oklah ni wan, dah cepat je loadingnya...

si biskut said...

ni 1st aku lawat blog kamu jadi aku tak tau berapa kilo beratnya.Tapi,ya lebih baik yang kurang gemerlapan gitu.banyak widget mmg blog rasa terbeban.

Mama Zharfan said...

most of the time, me akan baca entry then baru tinggal jejak kat shoutbox :)

kat sini server laju, so tak tau blog mana berat ke tak :)

Em's Family said...

sape kate tak bace, i bace ok, cume ye lah kadang2 i malas nak komen, hehe, pasal berat tak berat i ok jer :)

~Serenity~ said...

akak at least akak display la 5 entry ke dlm satu page, tak beratnya.sebab background akak white je, tak heavy sgt...kalau entry satu2 per page adeje yg x smpat baca..;D

cha said...

jangan disangka, blog pinggiran tidak diketahui orang kakWan. :D.

Wansteddy Tales said...

kak yon ~ yeke... nmpk usaha dan pengorbananku bawa hasil baik juga. trimas sudi baca blog saya kak yon :)

Wansteddy Tales said...

yahaya ~ oho begitu ya. sy mmg suka benar widget comel2. rs nk tepek mcm2 tp kenangkan blog picisan ini dah makin gemuk kena kurangkan saiznya pulak haih.... trimas kongsi tips!

Wansteddy Tales said...

izan ~ owh happy dengarnya izan. tp wan masih tercari2 temp backround yg lbh ringan xde yg best lagi takat ni ada link yg sesuai tak izan?

Wansteddy Tales said...

si biskut ~ komen yg bagus. nmpknya mmg kena akur buat bling2 yg satu itu huhu.... thanx share yep!

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ best ye. kalau sekali klik zruppp full loading. kat sini nk loading satu blog pn ngekkk ngekkk lamanya. boleh pejam2 mata layan ngantok dulu huhu

Wansteddy Tales said...

mira ~ oho... trimas. saya pn kalau masuk blog mira beria nak komen tp selalu blur xtau nk komen pe. len2 blog pn gitu sudahnya jd silent reader je la huhu....

Wansteddy Tales said...

serenity ~ komen yg baik dik! nmpknya akk kena akur petua yg diberikan rakan2 ni. mmg akk pn masih rs bnyk nk kena kendurkan berat blog ni hehe

Wansteddy Tales said...

cha ~ hahahha.... akk xharap org baca pn cha singgah jengah pun dah buat akk terharu... owh... hakak mmg jenis perempuan sensitif >< hohoho

♥♥syahadah♥♥ said...

mana ada berat lah ted..ok jek

Wansteddy Tales said...

hada ~ dulu org komplen berat >< huhu

She's retarded said...

dah okay dah ni,xde la seslow dulu

SyUhAdA said...

bgus ar cmnie..
senang nk loading page nie nnti..~