Nuffnang

Tuesday, October 26, 2010

Ragam Damia terkini


Sekarang ni kalau nak pergi kerja selalu buat aku serba salah. Seawal jam 5 pagi Damia dah bangun dan melangut tengok TV sorang-sorang. Bila tengok aku dan hubby bersiap nak ke tempat kerja dia boleh tahan lagi bersabar. Tapi kalau nampak aku pakai baju kurung/ baju kerja. Damia dah mula menangis.

Samalah macam tadi pagi. Dia nangis bila tengok aku salin pakai baju kurung. Siap dia ambil seluar ronggeng aku untuk pakai kat rumah, hulur kat aku suruh pakai! Nak tergelak pun ada, sayu pun ada. Kadang-kadang aku terfikir, kalaulah aku full housewive mungkin bonding dengan Damia lebih kuat dan rapat. Tapi kalau dah bekerja, kenalah tahan hati.

Ikut perasaan memanglah rasa nak duduk di rumah temankan Damia je. Tapi 9bulan aku dah lalui hidup sebagai surirumah penuh masa sebab ambil cuti tanpa gaji waktu Damia derita eczema yang agak teruk dulu. Waktu tu perasaan nak kembali bekerja sekali sekala datang juga. Rasa tak boleh bertugas sebagai suri rumah sahaja sepenuh masa.

Tabik pada mereka-mereka yang dapat bahagikan masa sebagai suri rumah dan bekerja secara sambilan sama ada melalui online shop atau jualan langsung. Hanya usaha dan tawakal yang mendorong kejayaan kita :)

20 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

lama tak dengo citer pasal damia ni...dah besaq anak dara wan ni ek

mummy_ayu said...

ala sianya..siap hulur suar, tak kasi mak gie keja...nie la dugaan working mom kan...

Wansteddy Tales said...

anje ~ sbb ada yg komplen asyik story pasal anakkkkkk je dulu hehe... (kat blog lama)

Wansteddy Tales said...

mummy ayu ~ betul tu. kdg2 bila frust dgn tmpt keje tmbl gak niat nk ngasuh damia penuh masa hehe

cha said...

redah je kak, even kita berkerja pun, anak tetap rapat sebab, siapa lagi la yang ada disekeliling dia, kalau tak mama dan ayahnya.

BIONIC WOMEN said...

jarang2 dapat peluang tengok muka damia kat blog wan nih..skali dapat tengok dah besar pun..huhuhu

Mama Zharfan said...

dugaan ibu2 yg bekerja kan...

AyuArjuna BiGoshh said...

biasalah anak2 kadang kesian gak...hujung minggu jer boleh bersama sepenuh masa huhu

chugie said...

damia tak puas kot ngan ibunye ni..

wan, ambil lah cuti teman kan damia.. sian die!

Sari said...

damia dah besor, tu yg faham bila nk kena tinggal..xper wan, janji ader kualiti time dgn dia, insyaAllah dia akan biasa...

Wansteddy Tales said...

cha ~ tu la cha. sian dia kdg2 tu. tp tugas punya pasal cekal je la :)

Wansteddy Tales said...

bionic women ~ hehe... bnyk picca dia nk share tp asik tangguh je nk upload :)

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ betul tu k.suziey :)

Wansteddy Tales said...

ayu arjuna ~ tu la msa yg ada pun nk spend masa happy2 dgn dorg :)

Wansteddy Tales said...

chugie ~ bln depan insya'allah kan cuti pnjg blk kg damia belah ayahnya. nk happy2 jalan2 pulak :)

AcuRose said...

part anak2 ni time nak pegi keje yg lemah tu. tapi kena keras kan hati wan. klu tak apa keje pun tak menjadi.

hurmm..mcm tu ke rasanya wan bila da jadi full time hsewive.Acu pun x lma lgi akan jadi fulltime gak ni..nerves.hehe

MissyNursy ♥ said...

alolo..comeunye damia~ :)

Em's Family said...

i always dreamto become a housewife one day, tapi tak de lah housewife duduk ronggeng jer, i nak venture online business, idea dah ade, tapi tak tau macam manenak start.. but itulah.. mira rasa mira dah penat dah keje stress stress ni..

Momma Mia said...

terubat rindu kat damia wan nih...
dugaan kan wan tuk kita yg bekerja nih.

nza said...

kesian damia..ttp semua tu akak pernah alami..trpaksa thnkn hati..mmg sedih ttp apa nk buatkn, kita kerja.....