Nuffnang

Friday, November 12, 2010

Yuna - Gadis Semasa (lirik)

Bagi aku lagu ni terbaik dari Yuna selepas lagu Dan Sebenarnya. Bukanlah nak kata lagu lain tak best okey. Tapi sebabkan aku bukan follower lagu-lagu indie terkini, maka aku memang memilih jenis lagu untuk didengari untuk sedapkan halwa telinga sendiri.

Harini asyik share lagu-lagu dari youtube je. Sebab aku takde idea nak mengarang dengan baik. Info dah ada tapi cara penyampaian tu tak sampai. Jadi sementara buat kerja pejabat ni, aku nak share dengan pembaca blog ni, lagu-lagu kegemaran aku dulu dan terkini. Enjoyyyy...!

Lirik Gadis Semasa – Yuna

Oh begini rasanya cinta

Berani aku lagukan kuasanya

Dan aku begitu naif untuk dirimu

Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa

Untuk kau ungkit lagi salah siapa

Dan engkau terlalu ego untuk diriku

Kau memang begitu (*)

Bukalah mata oh

Yang selama ini kau pejamkan

Dan lihatlah diriku

Buanglah buanglah

Buang curiga yang telah lama kau simpan

Yang mungkin memudaratkan mu


(**)Aku memang begitu

Tetap seperti dahulu

Terlalu jujur untuk duniamu

Kau mahukan gadis biasa

Yang bisa memberikan kau segalanya

Dan aku begitu muda untuk dirimu

Kau memang begitu

Kau mahu perubahan dunia

Tetapi pada aku kau sama saja

Dan engkau begitu ego untuk diriku

Kau memang begitu


Ulang (*)Ulang (**)Ulang (*)


Aku memang begitu

Tetap seperti dahulu

Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu

Tetap seperti dahulu

Terlalu jujur untuk diri

Terlalu jujur untuk diri

Terlalu jujur untuk dirimu

1 comment:

Ciklinn said...

salam sis.. cek email yer.. ciklinn nk tanya pasal header tq