Nuffnang

Sunday, January 16, 2011

Damia 1st masterpiece (sand art)

Semalam ada member Sogo Card. Memang ramai sangat orang yang pergi. Nak dapatkan tapak parking pun lebih setengah jam pancing tapak barulah selamat masuk ke Sogo Mall. Sebabkan datang pun waktu malam... aku pergi window shopping dan 'terbeli' jugak. Hubby dan Damia pergi ke taman permainan Sogo di tingkat 7.


Balik dari Sogo, hubby tunjukkan gambar Damia sedang melukis gunakan pasir warna. Hubby cakap...Damia pilih lukisan sendiri, warna dan taburkan sendiri semua hasil krafnya. Aku tengok hasilnya macam tak percaya jugak... Kemas dan cun jugak warna yang Damia pilih...

Itulah 1st Masterpiece dari Damia. Berusia 2 tahun 8 bulan. Berbangga aku dengan hasil seni anak sendiri :D

9 comments:

BIONIC WOMEN said...

wow, Damia dah dapat bakat mak dia..hehe..kita kena bagi galakan jika anak tunjukkan minat dan hasil yg menarik kan? sebb skit sebanyak kita tau, dia ada bakat...dan semestinya dia perlukan sokongan dan dorongan kita..
memang patut bangga pun wan...
syabas damia

Wansteddy Tales said...

Bionic Women ~ Eily, rugi wan tak pergi tengok sendiri. Nasip baiklah ayahnya ambil gambar. Hasil art sand dia tu Wan nak framekan tepek kat wall :D

Adil said...

ni bakat turun dari kak Wan la nih
hehhe

Mama Zharfan said...

memang like daughter like mom ni heheh bakat seni :)

adianiez AIDA said...

segala2nyer ada 1st time. dari 1st time tu la kita terbitkan yg seterusnyer...

good job damia!!!

Wansteddy Tales said...

Adil ~ insya'allah... mmg nmpk damia suka melukis. kalau bg pen kertas siaplah dia wat skecth :D

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ insya'allah.. ayahnya pn designer juga k.suziey :D

Wansteddy Tales said...

adianiez AIDA ~ damia mmg suka lukis2. tp bila tnya apa dia lukis semuanya damia jawab "kokoch" (lipas) hahaha

kakyong said...

wah wah.. besnya damia.. kakyong tak penah lagi bawa anak2 try sand art ni..