Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, February 16, 2011

Tutti Frutti

 
Pernah tak makan Tutti Frutti? Aku tak pernah makan. Tapi banyak kali terserempak dengan stall Tutti Frutti ni. Antaranya kat 1Utama, kat Berjaya Times Square. Memang laris juga jualannya. Part besh tu bila aku tengok pelanggan boleh isi sendiri aiskrim dalam kon masing-masing. Jakun aku tengoknya.  

 
Disebabkan aku tak suka makan aiskrim, sebab gigi/gusi sensitif. Aku tak berani nak cuba-cuba makan. Takut tak habis. Nak-nak Damia alah tenusu. Kang aku beli, dia pulak nak makan. Niaya pulak dia kalau tengok mummynya saja sedap-sedap melantak sengsorang kan. Dah la banyak deco-deco dalam Tutti Frutti tu. Siap dengan topping buah-buahan yang pelbagai. Pilih saja! Nyam nyam... memang mengiurkan... 

tutti

10 comments:

~mrs.yie~ said...

salam kenalan,

Saje BW and nampak u punya n3.FYI tutti frutti is not ice cream.Jangan tertipu ye..sebab i dah makan and totally reject lah..ini bukan ice-cream!! sebab tutti fruti adalah FROZEN YOGOURT..Adui..masam dek oi..ada satu outlet baru bukak di bangi.Excited la pegi.Memang la amik sendiri, skali harga dekat RM20.Worth la kalau mcm ice-cream, sekali makan, masam..sebab base yogourt.Kalu gini baik pegi baskin robbin, worth bayar rm20 untuk ice-cream.Better pergi ice room.sedap gak..ada food skali.
Tapi ini terpulang, kalau nk rase, tak salah try.BTW, harga 100g ialah RM5.80 (seingat i)

TQ (sorry komen banyak sangat sebab mcm tertipu)

Wansteddy Tales said...

mrs. Yie ~ owh yeke... wan ingtkan aiskrim, sbb tgk dlm gmbr ada cream2 yg berputar tu. tu yg terliur gak walopn xsuka mkn aiskrim! hehe... hurm... kdg2 tu rasa aiskrim ni xlah sedap mana tp sbb label dia besar, sejemput je pun mahal gak kan. thanx share info ni. wan kena updtae semula info dlm entry ni. nnt jd salah fhm pula. hehe...

BIONIC WOMEN said...

eily memang tau tutti fruity yogurt sebab kat kedai tu dia tulis yogurt shop...
kat Taipan ni ada bukak 1, tapi x pergi lagi, dulu jumpa kat sunway jer..eily ngan dhiya memang suka yogurt

SuNsuRiA said...

Erm.. su pon penah makan... ada yang manis.. mcm perasa vanilla n banana.. sedap gak.. ;) tapi harga.. mak aiii... kalah baskin robbin... satu cup leh cecah sampai RM25++...

Sekali tu jela cuba.. xpon nnt2 masa mengidam nak makan frozen yogurt ke.. hihihi...;)

Nigina said...

nak try la tutti frutti nie...anyway thanks hadiah tu.. haritu dah shout dah kat wan.. maybe wan terlepas baca kot... anyway thanks sangat.. nak try makan sushi coz cik abg gina tak pernah try makan sushi...hehehhe

Wansteddy Tales said...

BIONIC WOMEN ~ ic... wan tgk dr jauh je. baca site dia pn xbaca betul2. xtau pn rupanya stall yogurt! hahhaha... besh juga nk try2 kan. next time la kalau terdetik hati nk mencuba ;D

AyuArjuna BiGoshh said...

mahal lah wan...hakak dah beli sekali...hehehehe

Wansteddy Tales said...

SuNsuRiA ~ haaha... itulah, baca komen kawan2 kat sini mmg meremangkan duit poket nk beli 1 cup je pun. tp kita xcuba tak tau kan. tingin jugak ble tgk topping yg mengiurkan tu hehe

Wansteddy Tales said...

Nigina ~ owh, maaf Gina, wan terlepas pandanglah tu. kdg2 tu bila xaktif bw mmg jarang wan klik cbox yg blkg2. sori tau gift tu smpi tanpa nota. tercicir lupa nk diselitkn dlm post gift haritu sekali :(

CaDLyNN said...

ouh..ini la entry tutti frutti tu..hehe..terlepas bace lah pulak..tapi yup..macam mrs.yie ckp..die bukan aiskrim tapi frozen yogurt n price die gitula..rm5lbih 100g..mahai..tapi lin suke :)