Nuffnang

Tuesday, March 1, 2011

Animasi floating widget Wansteddy

Yay! Satu lagi widget floating animation sempat aku design harini. Ketagih pulak nak buat simple animasi. Dah buat satu jenis animasi awal petang tadi. Yang itu untuk kerja aku. Boleh tengok hasil kerja aku tu kat blog Wansteddy Studio ni. Tapi dah siap yang itu, aku bikin lagi satu design. 

Kali ni gunakan profile picca aku pulak. Dah lama berhajat nak lekatkan dolly sendiri sebagai widget floating. Tapi dalam masa yang sama, aku sayang nak gugurkan dolly comel hasil kerja tangan kreatif Acurose. Takpe la... Sekali sekala berubah angin. Nanti kalau rindu dengan dolly Acurose, aku tepeklah semula ahahaha... 

Widget ini sekadar testing saja. Banyak nak kena study lagi pasal animasi widget ni. Lepas ni mungkin nak belajar dengan gunakan software software flash pulak. Setakat ini, gunakan dengan apa yang ada sajalah. Animasi ini aku rekabentuk menggunakan adobe photoshop. Simple 3 frame saja. Ada masa aku nak buat lebih aksi. Harap-harap widget ini tidak terlalu memberatkan proses loading blog page ini. 

Padahal kerja tengah banyak ni. Boleh lagi tu melencong! kehkehkeh... Sambil-sambil berseronok dan asah minat baru ^^

15 comments:

Wan_hazel said...

bagus kak..leh lak promote nie..ehehe.akak kecilkan lagi and akak jangan guna flash k...wan tak suka flash..memang berat giler Flash law nak load blog..hope akak faham...guna gif pun dah ok nie..lepas tu koding letak kod masuk float kodding HTML and tambah link untuk dapat kan widget nie..wan leh tlg kodding kan..ehehe

Adyshariz said...

cantik tgok muka yg last skali tu..comei sungguh

Ezay Hadry said...

very2 nice la akak!! kreatif giler
best gak belajar benda22 cmni..walaupun penat tapi hasil kita dapat puas kan

Intan said...

Suke suke...cute muko dia leh kenyit-kenyit gitu...ai pon nak kenyit balik ;)

Wansteddy Tales said...

wan hazel ~ trimas bg tips wan. akak bnyk lg nk study psl widget2 ni. mmg nk study tp masa tu bnyk nk kena setelkn kerja2 dlu. alasan kenapa lmbt publish animated dsgn. keh3... thanx sudi tlg akak. mmg nk kena mmtk tnjuk ajar dgn wan gak ni ^^

Wansteddy Tales said...

adyshariz ~ besh je nak type nama ni ^^ thanx! salah satu fav expresi dsgn saya juga. pasni mmg bnyk lagi expresi cartoon dsgn yg nk dipaparkan dlm
blog. tp xde chance nk publish lg. next2 la kalau ada entry yg sesuai ^^

Wansteddy Tales said...

ezay hadry ~ betul tu ezay. walopn xperfect tp akak still rs bangga smpai sengih kembung pipi! hahaha... akk masih tahap study. bnyk lagi nk kena dptkn tnjuk ajar ^^

Em's Family said...

wan term ape kah yang anda gune.. tidak paham haahah.. anyway. cantik!! u memang terror design laaa.. keep it up!!

Wansteddy Tales said...

Intan ~ winkwink! hehe... wan try develope lg expresi next design kalau sempat. tp buat masa ni idaklah kot. hobi2 je dsgn animated tu kui3

Wansteddy Tales said...

em's family ~ Mira... wan bedallah apa yg patut. kepala dah mereng smlm punya kerja tu. patutnya widget floating saja. nakkk jugak tmbh animation + wansteddy tu. penegasan tu hasil kerja sendiri! ahahhah.. thanx Mira. bnyk lagi nk develope idea tu. harap2 bila ada masa free dptlah study lebih lanjut. ni nk ubah file pn rasa bercinta sbb nak tekun buat kerja ecey ceyyy.... hahahha

Wan_hazel said...

hehehe..boleh je kak..wan leh ajar skit2 mngenai HTML kod nie...hehehe,,,nanti leh lah akak wat widget tu kan...best2

bardboo said...

cantiknya!! sy mmg xde bakat nak buat benda2 camnie..huhu...


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Wansteddy Tales said...

wan hazel ~ trimas Wan ^^

Wansteddy Tales said...

bardboo ~ saya pn masih dlm proses belajar ^^ insya'allah ada masa saya try buat tutorial cara bina simple animasi cm saya buat tu :D

mama yusra said...

cntik sgt kt mata 2, ala2 lentik gitu!