Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Tuesday, March 1, 2011

Girl Cartoon

Dah lama aku lukis kartun ni. Sekitar awal tahun 2010 sempena nak sertai contest lukisan. Tapi syarat contest tu nak kanak-kanak bawah 12 tahun! Lor... Aku ingatkan terbuka. Jadinya projek tu tak jadi diteruskan. Aku peram punya peram sampai lupa nak publish dalam blog ini. Harini gara-gara menggodek file-file yang hilang. Terjumpa pula kartun budak perempuan ini. 

Stroke lukisan aku sentiasa berubah. Tapi stroke kegemaran aku dengan menggunakan ketebalan line pada bentuk tertentu untuk menampakkan imej timbul. Kalau berminat bolehlah print out gambar ini dan buatkan koleksi mewarna. Aku takde hati nak warnakannya dengan teknik digital. Tengah sibuk sakan sekarang ni hahahha...

12 comments:

Cik Izza said...

tomei2..kalau color lg tomei

kakpah said...

comelnya.. mesti comel macam yang melukis tu jugak..

Memo_Hazel said...

tiut. mcm memo. ehek! pasan jap. tiut la kak Wan. (: girl karton tuh.

Wan_hazel said...

warna kan mesti cantek nie..eheheh..wan ambek

mofaizmz said...

power siot akak.. bakat dan kreativiti tu ada..

Wansteddy Tales said...

trimas izza ^^

Wansteddy Tales said...

k.pah ~ aduhai... harap katun je la boleh bg comel, k.pah... pelukis ini selebet, hahaha

Wansteddy Tales said...

Ahahaa... Yup tiut macam Memo ^^

Wansteddy Tales said...

Jemputlah wan, ada masa nnt akk buat entry baru lukisan2 lama. bnyk lagi blm publish tu :D

Wansteddy Tales said...

mofaizmz ~ trimas faiz, akk bnyk nk kena study stroke lagi tu. kdg2 sasul gak xkemas :D

Intan said...

Cute gilor nya kartun nie!

Jiwa wan nie muda betul lah...patut join je contest tu wan...haa haa :D

Wansteddy Tales said...

Intan ~ masuk xcukup syarat yang! awal2 kena reject! hahaha... lgpn xde sapa nk dijadikan wakil. xde anak kawan dgn umur yg sepatutnya ^^