Nuffnang

Saturday, April 16, 2011

Dulu dan sekarang

Budak-budak dulu dan sekarang memang jauh berbeza kan. Cuba imbas semula kenangan masa kita kecik-kecik. Permainan kegemaran kita antaranya, congkak, ting ting, lompat galah dan sebagainya. Masa tu jenis budak-budak suka kumpul kawan tak kira usia. Budak kecik, budak besar sama je peel. Tapi sekarang permainan yang dipilih kanak-kanak bukan calang-calang. Permainan video game PC, Xbox, PS2 atau PS3 dan sebagainya. Malah baby pun lebih terer main game kat dalam iPhone dan iPad berbanding yang dewasa.


Kartun ni aku lukis sempena sertai Contest tahun lepas. Idea saja makan masa sehari nak fikirkan tema dan kedudukan rekabentuk lukisan sekaligus. Mulanya aku lukis kasar saja, bila dah rasa sesuai, barulah warnakan garisan dengan lebih baik. Lepas tu aku scan dan warnakan secara digital gunakan adobe illustrator CS3. Enjoy komik ni. Untuk paparan lebih jelas, sila klik gambar di atas ya.

2 comments:

Bionic women said...

dulu main batu seremban tu syok giler..pastu main limpat2 getah tu..hehe..pastuh yg best semua boleh main kan?? sebab men menda gitu kena ada geng, xder geng xleh main.
time main petang2 meriah sangat

Salina@IbuAqil said...

Betul wan.. Ina dlu feberet main BATU SEREMBAN.. :D kenangan dolu.. bdk2 skrg canggih main PSP le mcm2..