Nuffnang

Friday, October 14, 2011

Mencari 5 huruf SEMBONIA Majalah EH!

Hai korang, mood agak tak stabil sekarang. Pertama nak urus perpindahan rumah kat Selayang ke Putrajaya. Kedua nak urus perpindaha pejabat dari Jln Raja Laut ke Putrajaya. Ketiga misi mencari taska dan tadika Damia baru nak mula padahal nak kena masuk pejabat baru hujung bulan ni. Gila! Dengan banyak design belum usik. Banyak kerja nak dibereskan. Semua ni gila. Hahahah...

Ok, harini nak share pasal contest Sembonia Majalah EH! keluaran oktober.Ramai yang keliru dengan soalan dan jawapan. Soalannya kita kena cari 5 perkataan tersembunyi Sembonia. Tapi setelah ditelek-telek, ditafsir-tafsir. Jawapan yang ada hanyalah 4 sembonia yang jelas dan tepat hurufnya. Ada perkataan pertama tapi mungkin masalah teknikal M dengan S tu. Maka aku terpaksa buat pilihan nak gariskan jugak atau biarkan saja. Dalam ura-ura nak memikir tu. Rupanya aku dah terpos sekali poskad contest tu dengan yang lainnya. Ah sudah.... Nak beli satu lagi, maleh la pulak. Dengan banyak benda nak urus ni. Tak terkejar bab contest lagi. 

Okeylah, harini jom kita main teka-teka sama. Sapa dapat perkataan Sembonia kelima sila share dalam entry ni yeh ;D

6 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

samalah ila jumpa 4 je
so ila pos je yang bertanda 4 hehe

Wansteddy Tales said...

Nampaknya kita redho je la dgn 4 perkataan saja hahaha... semoga ada tuah dgn kita kan ila, amin...

Bardboo said...

dah terjegil mata ni tgok pun still x nmpk yg ke-5..huhu..

P/s: jom join simple GA dari saya. Hadiah: 1 pocket CD + 1 cloth book

roeza said...

siyes jumpa 4 perkataan je jugak...poskan aje tapi siap note kat situ (oit jumpe 4 je..mane ade 5..tp ayat baik sket laa:P)
hehe

Ctnurkhijah said...

mmg jumpa 4 tapi ct garis jugak yg cam salah typing tu...

kita tgu ja nnt apa kata EH!

Mrs. Hilmy said...

samalah..sy pon jmpe 4 je,..tp TERgariskan skli yg ke 5 tu..