Nuffnang

Friday, February 24, 2012

Long Dress Liz Hycarl

Harini bergaya dengan baju baru. Aku kata ni jubah, tapi sebenarnya lebih kepada long dress. Sebab ada cutting pula. Ingatkan bentuk dalam gambar tu dorang tarik kainnya macam yang selalu kita tengok patung-patung pakai baju kat butik tu kan. Tapi long dress ni memang dah siap ber'cutting. Kainnya lembut dan selesa dipakai. Kat dalam siap sedia dengan kain dalam. Perasan tak ada selendang berenda tu? Asasnya gunakan cebisan kain yang berasingan. Kalau tak suka pakai top tu pun boleh. Tapi sebaiknya pakailah, boleh lindung sikit bahagian baju yang terdedah dek butang tu kan.

Baju ni dibeli secara online dengan kawan sendiri. Selama ni tak pernah pun beli  apa-apa secara online. Tapi dek kerana terpikat dengan design baju ni, terus mencuba. Sepadan ke tak sepadan ke belakang kira. Yang penting, baju tu aku dapat hohoho...
Harga: RM79 sahaja 
Material: Chiffon 
Size: Free Size Fit S-M
Length: 54 "
Skirt is lined, starts from waist down to hem.
Apa pun terima kasih kat kawan aku, Liz. Setia bersabar kena tunggu payment dari hakak ini. Al maklum hakak takde maybank2u... haha... Thanx Liz! Memang besh baju ni... Hurm... ada dua long dress lagi bakal menyusul. Alamak...! Aku pulak dah terjebak membeli secara online sekarang ni. Wawawa... 

Atas permintaana ramai, aku share kedai online fav aku ni. Jom cuci mata kat laman facebook milik Liz Hycarl.  Try taip kat Facebook eh. Aku pun Tak reti camne nak share direct link facebook ni ^^

10 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

cantek!!
tp takde saiz saya, huhu!
tp serius cantek!
terbekenan sudaaa...

yantz-yeem said...

mana link nya???hahaha aku pun nak cuci mata gaks

SiTi said...

cantikk laaa...mcm berkenan jugak ni....leh bg link boleh menyopping jugak

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mana link cik kakkkkkkkk... tapi ila rasa mcm ada tgok kat fb wan.. ala m jer... ila gemok kiki

Wansteddy Tales said...

Nad @ MamaZakwan bnyk saiz rasanya. cuba surf FB Liz, mcm2 design n siaz ada ^^

Wansteddy Tales said...

yantz-yeem & Siti ~ dah try share link, jd error pula. cuba type Liz Hycarl kat FB ;)

Mama Zharfan said...

me berkenan ...tp now tgh kumpul duit nak gi umrah, tak leh shopping2 buat masa ni...

Wansteddy Tales said...

masalahnya dress2 kat liz hycarl butik cepat benar habis. kalau admin dah upload, cepat2lah chop amik. kot x, tngl dsgn2 yg lain. mmg bnyk sngt dsgn2 long dress yg cantik2. ps: harga pn murah sngt. wan pernah google long dress yg sama tp dijual dgn harga lbh tgi. apa pn puaslah dpt merasa baju yg cantik dgn harga berpatutan. moga2 makin luas pintu rezeki kwn wan dlm biz dia ni :)

BabyIntan com said...

Amboi santeknya momma damia nie vergaya! Nice dress, kaler pon santek. Intan teringin gaks nak pakai tapi badan sudah 'lari' manyak...huhu.

Wansteddy Tales said...

dress ni sekali pndg terus buat jatuh cinta. sbb tu xdpt tidak, beli juga. lgpn harganya berpatutan. wan penah tgk kat blog lain jual dress lebih kurang ni dgn harga rm100 lebih. so worth it sngt spend duit kali ni. Alhamdulillah... nk jd rezeki dress ni ngam2 pula dgn wan. Intan, ada bnyk saiz lagi. cuba intan tnya dgn Liz sndri ya ^^