Nuffnang

Thursday, September 11, 2014

Umai

Solat asar kat surau Umai tadi. Bersekali dengan sorang auntie yang very vouge. The best part, walau tampak kaya dan gorgeous pada gaya, still: solat. Tak sombong. Masuk toilet dan bersolek di dalamnya. 

Ayat yang kami mula dibualkan, pasal kondisi toilet yang busuk. Tak dinafikan, busuk dan kotor. Tak macam masa mula-mula makan kat Umai ni. Surau berair cond. Telekung dan sejadah bersih. Malah tak geli langsung nak pijak lantai yang berkilat bersih. Tandas pun bersih dan selesa. 

Tah kenapa, sekarang ni dari segi fasiliti restoren, tak terjaga. Makanan masih sedap seperti dulu. Kalau keadaan restoren terjaga, alangkah baiknya. Apa pun Umai memang jadi tempat makan kegemaran sekitar Putrajaya ni. 

Singgah dinner dan tapau di sini.

2 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak pernah makan situ

Wansteddy Tales said...

kalau singgah umai, jgn lupa order nasi goreng umai. mmg sedap n berbaloi. dlm 1 pinggan ada ayam goreng kunyit, telur mata dan ns goreng. Minta xtra sambal belacan, 1 xcukup hehe