Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, February 1, 2017

Selamat Hari Wilayah

Selamat menyambut Hari Wilayah 2017. Tema tahun ini ialah Wilayah Ceria, Rakyat Sejahtera. Sempat buat design header untuk laman facebook Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani. Jemput like ye. Dan nantikan update dari page MOA, ada plan jangka panjang yang bakal mengejutkan anda. Surprisee... :)

Saja guna vector dari guna actual picture. Idea ni pun datang dari minat Mia kat game minecraft. Sekali suggest, boss kata ok, cume request improve tukar bot kepada landmark Labuan ie clock tower tu. Tum tam tum tam sempat lukis balik tower tu dalam masa setengah jam. 

Nampak simple je kan. Tapi nak menggodeknya kemahin lama. Sapa kenal hakak ni, tau la sangat cerewet dan kalau boleh asyiklah nak jadi perfectionist (bab design). Kena set mind macam ni. Kalau ko sendiri tak puas hati dengan hasil kerja ko. Orang lain yang tengok lebih lagi banyak songeh tak puas hatinya. Jadi, buatlah yang terbaik dan yang termampu anda laksanakan.

Tapi yang complicated sebenarnya nak lukis balik landmark Putrajaya ni. Amik masa lama jugaklah nak lukis balik bangunan ni. Sempat tu drawing masa cuti CNY lepas. Bila dah upload kat sini baru perasan ada lagi details yang belum letak. Nanti-nantilah ada masa buat tambahan semula.

No comments: