Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Thursday, February 2, 2017

Bilik grafik

Harini projek mengemas bilik grafik. Sengaja minimizekan bilik ni sebab pegawai atasan request nak upgrade bilik ni jadi studio foto. Kalau ada budgetlah. Harapnya ada. Ini ruang yang bakal dipunggah. Belah kiri tu akan dikosongkan saja.

Nak kata makeover sangat tu tidaklah. Sementelah staff yang dulu duduk sekali kat bilik ni dah buat sesi makeover besar-besaran tahun lepas. Jadi kerja agak mudah, kecilkan ruang partition saja. Dari 4 ruang, jadi 2 saja. Tah bila staff PSH baru nak masuk. Harapnya cepatlah ye. Banyak kerja kena tanggung sorang-sorang. Berselirat urat kepala memikirkan mana nak kejar duedate dulu. Ndak pula jenis bagi job haritu, dan dan tu nak siapkan juga. Menangis mak...

Bilik grafik ni memang besar. Kalau kat aras-aras lain, biasanya big big boss saja duduk kat ruang ni. Sebab view outdoor dia sangat cantik. Menghadap jalan besar dan Palace of Justice. Yang azabnya satu je. Panas! Kalau takde tinted, aircond perlahan. Memang bercucuran peluh dari dahi ke hujung kaki. Bukan kisah auta je, fakta. 

Tapi kerja pemunggahan terbantut separuh jalan sebab tak cukup kakitangan nak buat. Satu. Keduanya partition tu rupanya dah dilock dengan skru. Nak pisahkan tak boleh dah. Ala... kecewa hati. Dah buang masa sejam kat projek membersih ni saja. Harapnya esok ada solution. Saja nak settle kerja ni sebelum cuti panjang next week dan sebelum staff baru masuk.

No comments: