Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Tuesday, December 22, 2009

Last day Damia with nanny Ma

Hari ini aku cuti berterusan selama 3hari. Untunglah sebab jumaat ni dah cuti umum jadinya bonus untuk bercuti panjang. Cumanya agak tergesa-gesa. Rancangan awal aku nak cuti bermula esok. Tapi ada kecemasan petang semalam. Terpaksa ambil half day.

Sepatutnya pukul 2.30petang aku perlu masuk meeting. Bagaimanapun aku jadi huru-hara pagi ke tengahari semalam bila diberitahu komputer bahagian kami akan ditukar. Kelam kabut aku burn artwork-artwork yang bukan sedikit tu. Lagi haru bila banyak pulak error read. Menggila aku mulakan balik kerja-kerja burn DVD. Masuk ke pukul 1 petang barulah aku tahu komputer-komputer yang lama saja akan ditukar. Komputer aku dijangka tamat tempohnya pada mac 2010. Huuuuuuu........ Beeeeeengang okey! Lagi aku bengang aku dah delete beberapa folder penting sebab aku sangka komputer aku pun dorang nak angkut. Sabo je la... Sabo Sabo Sabo Sabooooo...

Baru berkemas-kemas nak masuk bilik meeting, nanny Damia kirim sms. Katanya dia dah turun darah! Ayo.... satu lagi masalah aku semalam. Sudahnya aku panggil en.hb yang dah masuk meeting tu, kemas2 barang, trus gerak ke tapak parking kereta. Sempat aku kol nanny Damia dulu. Mana tahu memang dah nak ke hospital sangat. Aku suruh dorang bawa Damia dan begnya sekali. Kami ambil Damia di hospital saja. Tapi nanny kata dia tak kisah kami balik pukul 5.30 waktu balik kerja kami. Lorrrrr.... Kalau aku tahu tak begitu terdesak takdelah aku kelam kabut. Nak patah balik ke opis dah malas la pulak. Alang-alang je terus ke rumah la kami. Lagipun aku khuatir nanny Damia tiba-tiba rasa nak bersalin. Bukan perkara boleh buat sambil lewa. Kesian jugak pada dia nak fikirkan kandungan dia. Nak jaga Damia lagi.

Sampai saja depan rumah nanny, nampak Damia tengah sedap layan makan biskut atas riba nanny. Amboi la anak dara aku... Nampak saja kelibat kami Damia terus nangis. Helleh, pantang nampak ayah n mummy. Kiranya semalam hari terakhir khidmat nanny Ma pada Damia. Walaupun tak cukup sebulan tapi aku puas hati dengan jagaan dia.

Kalau nak bagi makan yang bukan kami tapaukan. Nanny tak pernah lupa sms kami mintak keizinan dulu. Kalau Damia menggaru tak henti dia tanya jugak cara nak atasi. Boleh kata dia ambil berat pasal Damia. Kalau malam pun bila Damia dah sampai rumah nanny laporkan jugak perkembangan Damia hari itu. Damia pun baru masuk hari ketiga terus nak didukung nanny. Tak macam nanny lama. Makan masa 2minggu barulah dia mahu didukung nannynya. Pantang nampak muka nanny lama, terus damia menangis. Fikirlah sendiri kenapa.

Masih tak berkesempatan nak upload gambar-gambar sabtu lepas sebab kamera ada pada en.hb. Nantilah aku ceritakan kemudian.

6 comments:

ema82red said...

kene tukar nanny lagi ke ni damia? huhuhu

wansteddy said...

kali ni memang dah dijangka ema, sbb 2 memula nk letak kat nanny ma ni wan xsetuju. wn dah tau msti ada mslh nak kena cri nanny baru lagi sekali. tp sbbkn xjumpa lg yg sesuai letak jgklah bawah jagaan dia. nanny ma ni siap mintak nk jga lagi lepas pantang. katanya kalau nk letak waktu dia dlm pantang pn okey jugak sbb mak dia ada tlg jagakan. rs cm susahkan org pulak. kena la berkorban lagi. ralatnya sbb tgk damia ok dgn nanny ni. sayang je nk tukar nanny len.

♥♥syahadah♥♥ said...

alamak..org baik nak bersalin plak..
tapi best bila dgr nanny yang kali ini baik dan perihatin..tp nak bersalin plak..habis cam no

wansteddy said...

dia mntk nk jga lagi. kali ni adik dia yg tolong jgakan sementara dia dlm pantang. tp riso dgn pangai damia yg suka usik baby. mentang2 dah pangkat kakak2 boley...

kakyong said...

salam wans,

cantik ler header baru blog... ;)

pasni saper plak yg jaga damia

wansteddy said...

thanx k.yong. plan nk ubah size :)

pasni xpasti lg. tgh mencari. pening btl