Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, January 13, 2010

Sedihnya...

Harini aku takde mood nak blogging sangat. Jengah la jugak dua tiga blog, baca dua tiga entry, tapi aku malas nak teruskan jelajah blog2 kawan2. Gara2 mood aku yang masih tak menentu kerana kisah sedih semalam berlanjut ke hari ini.

Maaf ye kawan2, ada kesempatan aku singgah blog korang. Harini nak siapkan sepenuhnya kerja. Takdelah aku kelam kabut deadline esok.

Tadi sempat berbual dengan kawan-kawan opis isu mesyuarat semalam. Bohonglah kalau kata aku tak tersinggung. Dan bohonglah kalau kata aku tak kisah. Aku sungguh kisah sebab aku terasa beberapa isu yang dibangkitkan memang perli2 dan tuju2 pada aku dan en.hb. Memang takde keadilan dan pembelaan. Kalau turut rasa hati aku rasa nak bersemuka je. Tapi aku tahu ada yang memang tunggu reaksi negatif2 macam ni. Boleh dipanjang2kan jadi bahan jenaka dan bualan hingga akhir hayat.

Yang mendengar kisah ni cuma boleh suruh aku bersabar. Ada yang geram jugak. Ada yang fahami. Tapi masing-masing tak ada kudrat malah kurang hak nak suarakan pendapat. Jadi apa nak dikata??? Macam biasa, pendamkan sajalah perasaan ni. Walaupun gugur jugak air mata masa meluahkan perasaan kat kawan2 tadi....


8 comments:

chugie said...

emm.. pe lah agaknye tu ye.. tak pe-tak pe.. jangan layan kata2 sinis cam tu.. jagang cedih2 k!

wansteddy said...

thanx chugie... tgh tenangkan hati. nk je bebel2 dlm blog tp mood nk menulis tu takde. nantilah kot ptg2 masuk mood baik :)

yantz-yeem said...

sabar...sabar...nnti dah ilang tahap sabar bru ngorak langkah!!heheh...ye lah diorg x paham apa yg kita alami..cuba tekena kat btg idung diorg???

kat opis nie pusing kanan pusing kiri camtu gaks...hipokrit smue!!!so lebih baik diam dari bersuara...tu jln yg terbaik...

nza said...

sabar ye wans...itu sume dugaan ..ttp kalu sedih mmg airmata xdpt nk kita thn...
Gitulh manusia yg xsenang dgn kebahgiaan org...
Byk brdoa ye dik.....

zieha said...

sabar yek..biasa camtulah..kat office mesti ada satu dua yang fesyen mcm tew..buat dek je..tapi hati mmg sakit..bykkan berdoa , bertenang...bila dah cool nanti , kita harus bangkit dan pedulikan mereka.sbb bukan diorang kan yang bayo gaji wans:)

wansteddy said...

k.yantz...ko xdgr pe yg penah dikata kat aku psl isu anak ni. siap bangga lg ank dorg dah berjaya blabla2...

k.nza...sikap dlm komuniti yg suka cri salah org ni mmg payah k.nza. kalau takde pape salah pn usaha jugak cari yg butir2 terperinci asalkan ada2 je isu nk dibangkitkan.

zieha...kat opis ni bkn sorg dua hipokrit zieha. ramai. mslhnya bila ada hipokrit ni yg tikam blkg. pastu gunakan org lain smpaikan mksd dorg.

ema82red said...

politik ofis la ne kot... hmmmm....

wansteddy said...

itu ler yg sebenarnya ema....