Nuffnang

Friday, January 22, 2010

Sepoi-sepoi angin malam

Aku tengok berasap-asap contest dan giveaway tersenarai dalam blog. Aku pulak dalam mood tipis nak sertai mana-mana contest. Mana taknye, asik kalahhhhhhh je. hehehee... Kata-kata macam orang putus asa pulak. Tidak, tidak, tidak.... aku tak putus asa langsung nak sertai mana-mana contest. Cumanya sekarang mood aku agak mendung sedikit. Sindrom (M) yakni malas aku ni agak berkulat dihati. Jadinya kena tunggu mood giler contest aku kembali.

Aku dalam proses mengumpul senarai alamat peserta conway SuRPRISE tajaan aku. Tak ramai yang sertainya tapi aku nak kumpul semua alamat dulu barulah pos sekaligus. Setakat ni aku baru kirim guna tangan je pada k.yantz sebab dia member blog merangkap member opisku. Cepat je la aku kirimkan padanya. Satu je lagi surprisenya aku tak bagi lagi pada beliau. Kena tunggu semua alamat sampai dululah. Aku malas nak buat kerja dua tiga kali. Ah, malas lagi. Teruk betul mood aku harini. ngahahahaaa....

Aku sempat singgah blog kawan-kawan dan blogger kenalan baru yang lain. Nuffnang masing-masing tengah lena beradu. Susah nak klik iklan kat nuff-nuff tu. Sudahnya cuma 3 blogger je menerima sumbangan kecil dariku. Kalau sesiapa ada klik nuffnang aku sila tinggalkan jejak yep. Aku akan buat kunjungan balas. Wajib balas.

ps: aku baru tahu kita kena tunggu add nuffnang tu habis loading baru klik tutup. Kalau tak habis loading sumbangan tak masyuk... Betapa jakunnya aku tentang nuffnang ini. Tapi aku memang jenis lambat nak ambil masa tutup ad nuffnang tu harap2lah sempat loading semua hasil sumbangan kecil dariku itu huhu....

Orang berbudi kita berbahasa,
orang memberi kita balas jasa.

Pantun skema baru :)

6 comments:

♥♥syahadah♥♥ said...

ko ada gak menang yg pureen tu..aku jarang menangpun..baru satu kali pas tu giveaway ko tu..
ada satu dua contest ni tk review lagi..terasa maks..ted jom jumpa nak..

onniey84 said...

kui kui ted..oni pun sebelum ni lagi la jahil bab nuffnang....lama2 baru ok..malu nya.. heee

wansteddy said...

ow, tu contest luar hada. bkn bawah blogger. yg aku mksdkn contest2 blogger ni la huhu... tu ler, aku suka klu contest/giveaway buat keputusan melalui cabutan bertuah. rezeki melalui cb ni lbh adil kot. sbb klu guna juri2 aku yakin betul xkan menang. bkn nk rendah diri tp aku mmg tahu xde can menang punyalah kui3... bestnya klu dpt jumpa ko hada. weekend ni somi aku keje. ble free aku koling2 ko taw. nk sngt jumpa ko. leh sembang2 dgn meriahnya cm dulu kui3...

tu le oniey. ted tau pn bila blogwalking. klu x smpi la ni xtau pape. diriku sungguh jakun+jahil :P

rosma said...

sy xjoin pun nuff nang tu..xberape phm n lum lg nk memahaminyer..

nza said...

xpelh, belum rezeki....don't give-up ok...

ttpkn nufnang tu slalu jerr tidur...zzzzz....

wansteddy said...

rosma, cuba surf blog2 tutorial add nuffnang. klu akak suka blog mr.nescafe n ady dr blog sederhana itu indah. linknya ada dlm blog deco bloglist akak. cubalah rosma. smbil berblog dpt pasif income. akk xtaruk hrpn tgi la. dr tahun sudah msuk thn ni dok rm2.75sen je huhu

k.nza... give up tu blm lg frust tu slalu la huhu... btl3.. nuff slalu lelap. tmbh2 pasifnya income :P