Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Monday, June 28, 2010

Emosi

Alah... toksah la main perli-perli. Aku tak kacau orang pun. Lagipun ada ganggu hidup orang ke bila aku kata aku sibuk? Aku tak kacau masa depan sesiapa pun kot. Dan bila aku kata aku sibuk bukan benda alah yang boleh memasyukkan duit dalam akaun aku pun. Kerja pejabat je tu! Tunggu je gaji hujung bulan depan nak dapat habuannya.
Kalau pun aku buat kerja tambahan pun... jangan risaulah.... Aku takkan kaya dengan kerja tambahan ni. Bukan masyuk ratus-ratus, riban-riban macam sesetengah orang beb. Sampai cuti bagai sebab kejarkan duit tambahan tu. Duit masyuk pun takkan sampai ke tahap boleh timbulkan dengki dalam hati orang pun. Al kisahnya.... Malas aku nak kisah. Cuma terasa la jugak beb. Bukan aku bengap sangat sampai tak reti nak beza antara berlawak dengan menyindir.
Nak buat sindir pun agak-agak la!
Kisah ini takde kena ngena dengan rakan blog.
Keliling aku ni je. Aku tau kot.
Malas nak kisahkan je, heh!
Harap Maklum.

13 comments:

Momma Mia said...

uikss sabar wan ek... abaikan jer suara2 sumbang tuh...

Wansteddy Tales said...

MommaMia ~ yg bikin panas tu member2 saya kenal lak tu. tah mana dtg dengki tu. serabut sngt ke bila tgk org senang. hakikatnya xsenang mana pn saya ni alin. buat2 senang hati je. tp bila ada 'gangguan' cmni mula la rasa xbest. nk marah kang serba salah. member sendiri, haih...

manusia ni xhabis2 dgn sikap dengki.

Momokz said...

uiks?!

AcuRose said...

waa.. cik teddy suda ngamuk.
wan, manusia ni mcm2 perangai. Dolu2 nyer manusia. Depan kita baik, blakang kita dia wat taik. Skrg nyer manusia.. depan2 leh sindir2 lagi tu.
Zaman da advance.

Tpi bawak bersabar byk2 wan..ignore them, nnti da penat senyap la tu.

Wansteddy Tales said...

a.erol ~ macam-macam hal

chugie said...

tu maknenye die dengki tu..

Wansteddy Tales said...

acuRose ~ itu ler. xboleh tgk org naik sikit ada2 je cara nak bg jatuh.

jd emo ni bkn pe. dah la tension dgn kerja. asyik kena redesign. asyik kene push dgn deadline. itu saya boleh sabar lagi.

pastu janji dgn cus masih xsmpt tunaikan (rs bersalah tak terhingga).

dah tgk kita serabut bukan nak tolong. sindir2 pulak mcm kita ni xde perasaan. agak2 la kan. patutnya kawan sama kawan tolong menolong. ni nak hentam pulak. apasal kan.

saya xkemaruk kejar duit luar smpai abaikan keje pejabat. itu rasa hormat pd diri n kerja sndiri. koman2 org len masyuk riban2 saya xkecoh pn. tumpang happy je sbb kwn murah rezeki. kalau ada lubang2 mana2 saya boleh tolong, saya share info. saya sokong je. xde la nak kutuk2 belakang semacam dengki2 tu ><

ades.

sorry acu...terpanjang lak luahan rasa ni huhu... (sedih sbnrnya)

Wansteddy Tales said...

chugie ~ haih... tu la. nak dengkikan apa je dgn saya ni chugie. saya start biz pn bkn dgn income riban2. semua cus saya tau kos design saya berapa je. mmg saya xambil untung. cukup utk saya n cus sama2 happy dgn result design tu. kes ni buat saya rs sedih je. kat opis ni jasa dah la tak dihargai. nilai persahabatan pun rasa macam suam2 kuku je. bila kita nak happy dlm dunia blog. ada pulak yg jd dalang penyibuk. haih...

HaniCheLat said...

alah, buat tak tau saja. obviously dia dengki!

Wansteddy Tales said...

HaniCheLat ~ trimas singgah Hani ><

kalau ikutkan nak dengki saya yg harus dengki pd beliau. rezekinya lebih melimpah ruah. bnyk cabang. tapi kita ni hidup kena pijak pada bumi. rezeki Allah yg tentukan. Semoga perkara ini membukakan hati beliau dan hati saya juga. amin...

Nia said...

sebenarnya kan Wan, u punya blog designing ni boleh bawak byk income tau..hehe..RM..RM..

buat tak dgr aje org keliling tu, ni la masalah sesetgh org, tak pandai nak tumpang gembira bila tgk kebahagiaan org lain. tak sempurna iman kalau mcm tu!(ini memang ada hadis yang kata, tapi tak igt pulak kat mana...isk)

Wansteddy Tales said...

Nia ~ saya jual art bukan untuk kaya. juz suka bila tgk karya sendiri di tgn pengguna lain. Cumanya bila baru nak start mini biz org dah buat gini, timbul frust jugak tu.

Intan said...

Tak habis2 ye org yg ada sifat dengki dan busuk hati nie...sabar ye Wan.

Itu menandakan Wan dah makin maju setapak but "org" itu dah setapak ke belakang...kesian :D