Nuffnang

Thursday, June 24, 2010

Penat lelah bekerja takkan berhenti

Harini aku dikejutkan lagi dengan timbunan kerja pejabat. Aduh la... kenapa boleh begini? Aku nak isi borang contest, nak join contest GA blog, nak siapkan tempahan rekabentuk, nak melukis dengan aman segalanya tak dapat dilakukan dengan jayanya. Sebaliknya kena menghadap timbunan kerja tu. Walaupun deadlinenya tak ditentukan lagi. Itulah yang jadi punca masalah. Bayangkan kalau tiba-tiba kata nak esok pagi macam hari tu. Aduh la...
Malas dah nak komplen. Siapkan dulu selagi terdaya. Hari-hari ceritakan hal yang sama macam ni tentu bagi orang menyampah baca kisah terkini aku. Tapi apa je aku nak menulis di kala otak tengah krem ni? Sebenarnya banyak cerita yang aku nak menulis hari ni. Tapi rancangan semuanya tergendala.
Dalam sibuk-sibuk tak henti tadi sempat aku paparkan entry-entry kerja hasil tanganku dalam blog Wansteddy Studio. Lebih baik aku paparkan sehari sebuah entry daripada tak bergerak langsung. Malas macam mana pun kena usaha luangkan masa jugak. Kalau sepi aku jugak yang rugi. Ada sesetengah kerja yang dah siap di burn dalam DVD aku delete yang dalam komputer. Kendian bercinta aku nak cari semula file lama. Aduh... Usaha tangga kejayaan. Malas itu alasan.

Seperti kata-kata pendorong rakan
semua kepadaku: Caiyok! caiyok!

4 comments:

Miss Q said...

jadi manusia camtu lee.. sentiasa ada kerjaaa

mama zharfan said...

tak pe..keje kan periuk nasi :)

Wansteddy Tales said...

miss Q ` ahaha... bile xde kerja serabut risau2 bila masuk ekrja selambak pulak dtgnya

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ happy jugak terima kerja. maknanya org percaya khidmat saya, tp cuaknya dgn timbunan kerja ni. jadual habis bersepah!