Nuffnang

Friday, August 6, 2010

Flightless Bird, American Mouth

Dengarkan lagu bertajuk Flightless Bird, American Mouth. Nyanyian Iron & wine. Pertama kali dengar lagu ni aku terbuai dek fantasi.... Bestnya... walaupun liriknya bikin confuse tapi gasaklah. Janji lagu tu sedap didengar hahhaaahaaa....


Lagu ni merupakan antara lagu yang dimuatkan dalam filem Twilight pertama. Scene akhir ketika Bella dan Edward lovey dovey menari kat gazebo.. Walla... Romantiknya.... Dengan suara penyanyinya yang romantis dan merdu. Dengan panorama yang indah memang terbuai habis layan lagu ni. Kalau dengarkan suara lemak merdu penyanyinya tentu korang sama macam aku bayangkan penyanyinya hansome dan cool giler macam Robert Pattison pelakon Twilight tu. Paling tdak pun korang imagine penyanyinya budak muda yang cute dan macho. Hu.... jauh tersasar imaginasi korang plus aku tu huhu....



Robert Pattison

gambar sekadar hiasan nak bagi entry ni nampak best hahahaa
Berminat nak dengarkan lagu ini secara live?


Korang dan aku sekali boleh hentikan imaginasi kita setelah tengok gambar di bawah. Penyanyinya memang sempoi habis. Gaya hippi dengan jambang segala.



Samuel Beam Lahir tahun 1974


Kat atas pentas dikenali sebagai Iron & Wine. Seorang penyanyi dan penulis lirik dari Amerika. Percaya atau tidak nama pentas Samuel ni diambil dari produk suplimen "Beef Iron & Wine". Beliau dapat ilham nak ambik nama ni masa lepak kat kedai ketika jalani pengambaran filem. Hurm... memang pelik. Gasaklah en. Samuel, janji suara encik sedap dan membuai tidurku hehe...


Berminat nak dengarkan lagu ini secara live?
klik sini: http://www.youtube.com/watch?v=OYUFcxBq1y4



Liriknya:


I was a quick wet boy, diving too deep for coins
All of your street light eyes wide on my plastic toys
Then when the cops closed the fair, I cut my long baby hair
Stole me a dog-eared map and called for you everywhere


Have I found you
Flightless bird, jealous, weeping or lost you, american mouth
Big pill looming
Now I'm a fat house cat
Nursing my sore blunt tongue
Watching the warm poison rats curl through the wide fence cracks
Pissing on magazine photos
Those fishing lures thrown in the cold
And clean blood of Christ mountain stream


Have I found you
Flightless bird, grounded, bleeding or lost you, american mouth
Big pill stuck going down

2 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah..wah..kemain lagi..melayan blues hari ini

Wansteddy Tales said...

baby ~ hahhaha ><