Nuffnang

Friday, October 1, 2010

DiGi iPhone 4 Real

Kisah bersiri Kak Wan dan DIGI iPhone 4:

Babak PERTAMA: DiGi iPhone 4 Me
Babak KEDUA: DiGi iPhone 4 Play
Babak KETIGA: DiGi iPhone 4 Real
Babak KEEMPAT: DiGi iPhone 4 Life

Akak ni orang kampung. Fahaman tentang teknologi telifon mobile sangatlah kurang. Namun untuk memiliki iPhone peribadi mestilah punya pelan bayaran tertentu kan. Justeru akak buat kajian dengan iDiGi Postpaid Plans. Pertama kali akak baca tentang perkhidmatannya terus bikin hati akak jatuh cinta! Memang pelan bayaran yang paling bijaksana dan memberi keuntungan pada kedua pihak.

Inilah pelan bayaran paling murah sepanjang kajian akak. Perkhidmatan menarik tentang iDiGi Postpaid Plan ni, semakin tinggi korang bayar, semakin jimat korang akan dapat. Sudahlah murah disediakan dengan pelbagai kemudahan lain pulak tu. iDiGi Postpaid Plans mempunyai tiga pakej yang berbeza iaitu iDiGi 88, iDiGi 138, dan iDiGi 238. Korang boleh pilih pakej mengikut kehendak dan kemampuan korang. Memang pilihan bijak! Silalah rujuk contoh jadual dibawah:


iDiGi Postpaid Plans for iPhone 4


Dari pemerhatian akak, DiGi iPhone 4 Plans punya kepelbagaian kemudahan yang luar biasa! Sama-sama kita pastikan kesahihan perkara yang K. Wan nyatakan tadi:


iDiGI Postpaid Plans Lowest Monthly Fees


1) Bayaran bulanan yang murah untuk pakej yang ditawarkan.


- iDiGi 88 – RM58 Selepas Auto Billing @ RM63 Sebelum Auto Billing.


- iDiGi 138 – RM88 Selepas Auto Billing @ RM93 Sebelum Auto Billing.

- iDiGi 238 – RM158 Selepas Auto Billing @ RM163 Sebelum Auto Billing.


2) Penggunaan percuma bagi setiap pakej.

- iDiGi 88 – Percuma 200 minit masa berbual, 200 SMS dan 20 MMS serta kadar internet sehingga 1GB.
- iDiGi 138 – Percuma 450 minit masa berbual, 400 SMS dan 40 MMS serta kadar internet sehingga 3GB.

- iDiGi 238 – Percuma 1000 minit masa berbual, 600 SMS dan 60 MMS serta kadar internet sehingga 5GB.

3) Kadar terendah selepas penggunaan percuma bagi setiap pakej.
- iDiGi 88 – Menikmati 15 sen masa berbual, 10 sen SMS, dan 20 sen MMS.
- iDiGi 138 – Menikmati 12 sen masa berbual, 10 sen SMS, dan 20 sen MMS.
- iDiGi 238 – Menikmati 10 sen masa berbual, 10 sen SMS, dan 20 sen MMS.

4) Tiada cas tambahan walaupun penggunaan Internet melebihi kuota atau bandwith. DiGi akan mengurangkan kelajuan Internet tersebut kepada 128Kbps sahaja.

5) Menikmati panggilan termurah untuk enam nombor samada rakan mahupun keluarga (FnF Numbers).

6) Percuma Panggilan, SMS dan MMS ke talian “Supplimentary Lines” sehingga ke 6 talian DG FAMILY.


Berminat nak tahu lebih lanjut berkenaan pelan iDiGi Postpaid Plans? Singgah dan bacalah sendiri keistimewaan yang ditawarkan. Korang pasti ikut teruja macam akak membacanya tiap muka. Di sini segalanya tersedia untuk dibaca.


Bersambung pada babak keempat:
DiGi iPhone 4 Life

No comments: