Nuffnang

Thursday, September 30, 2010

DiGi iPhone 4 Me

Kisah bersiri Kak Wan dan DIGI iPhone 4:

Babak PERTAMA: DiGi iPhone 4 Me
Babak KEDUA: DiGi iPhone 4 Play
Babak KETIGA: DiGi iPhone 4 Real
Babak KEEMPAT: DiGi iPhone 4 Life

Panggil saya.... Kak Wan. Bolehlah panggil Kak Wan Becok ke Kak Wan Bebel ke sebab K. Wan memang suka membebel. Baik alam maya mahupun alam nyata. Kalau dulu suka bebel kat suami dan anak je. Sekarang suka membebel dalam blog dan facebook. Apa kena mengena kisah K. Wan dengan tajuk di atas? Teruskanlah membaca kisah tentang K. Wan dengan DiGi iPhone 4 ye... Banyak kupasan menarik ada di dalam entry ini.
Sekarang ni teknologi semakin canggih. Kalau dulu kita berutus surat melalui surat letak bawah tempayan atau berutus surat melalui posmen, sekarang orang dah guna sms dan email untuk bertanya khabar. Kalau dulu orang guna komputer nak hantar isi email, sekarang tak perlu usung lappy ke mana-mana (takut kena ragut). Memadai bawa iphone sahaja. Dengan aplikasi pelbagai gunanya akak bukan saja boleh berhubung dengan semua kenalan melalui pelbagai cara, malah tampil bergaya vouge gitu! Jangan jeles makcik ini boleh tampil lebih anggun hanya kerana iphone 4 ini!

Puuuuuuunyalah canggihnya! Sekali pandang K. Wan dah tahu dah benda ni lebih berharga dari gelang emas 360 karat K.Wan ni. K. Wan teruja betul nak dapatkan DiGi iPhone 4 ni. Banyak kelebihannya berbanding gunakan telifon jenis kena putar-putar versi lama tu. Memang sekali pandang K. Wan dah tahu inilah telifon idaman kalbu yang kena benar dengan selera K.Wan. Ia canggih, ia moden dan paling best... banyak kelebihan lain yang panjang lebar K.Wan nak kupaskan disini.

Antara kelebihan iPhone 4 ni ialah:

1) iPhone 4 ni memiliki ukuran diagonal sekitar 3,5 inci, ini bermakna perangka itu dapat menampilkan 4 kali lebih banyak dari piksel dibandingan layar sebelumnya . Hal itu membuat gambar semakin tajam.

2) Skrin dan belakang panel yang tidak mudah calar. Kalau K.Wan hentak kat batu pasti takde kesan. Hebat sungguhnya iPhone ni, tak payah bayanglah. Beli je terus...

3) Saiz memori iPhone 4 sangat besar. Korang tak payah gunakan memori kad. Boleh pilih antara 16gb atau 32gb. Nak simpan gambar, video, lagu dan macam-macam lagi memang kacang!

4) Paling best, iPhone 4 ada kamera hadapan dan belakang sehingga 5MP dilengkapi dengan Autofokus dan LED flash. Pastinya kualiti gambar yang diambil lebih superb, jadi tak perlulah nak gunakan kamera lain lagi. K.Wan dah tak larat nak usung kamera filem lama tu ke mana-mana. Buat berat handbag je.

5) Terbaru akak dapat tahu yang iPhone 4 ada perkhidmatan merakam video. Bolehlah K. Wan berblog kat mana-mana, bila-bila masa sahaja. Lagi panjang langkah K. Wan lepas ni. Tak perlulah nak hadap lappy kat rumah tu je kan.

Banyak lagi kisah yang K. Wan nak kongsi ni. Mahu tak mahu korang kena paksa baca jugaklah nanti. Untuk seketika K. Wan nak buat entry baru dulu. Nak update blog... Dah ada iPhone ni, mestilah bergaya!



Bersambung pada babak kedua:
DiGi iPhone 4 Play

No comments: