Nuffnang

Wednesday, October 20, 2010

Lunch at Kedai Mak!

Sebenarnya takde maknanya pun entry ni. Sengaja bikin nak hiburkan hati. Lagipun boleh santai-santai sebelum teruskan kerja jap lagi. Picca ni dah lama amik. Dalam 2 minggu lepas kot. Harini lepas digodek-godek jumpa pulak. Meh tengok aksi gedix terlampau aku dan K.Yantz ketika makan tengahari bersama di Kedai Makan Mak. Maaf tak upload picca keseluruhan kedai. Waktu nak amik picca, dorang jerit "Hey... janganlah ambil gambo! Malu ar!" Sebab dorang basah lencun dek peluh sebab seharian penat memasak hehe...

Masakan mak sempoi je. Tapi sebabkan mak masak waktu dan ketika itu juga, layan jugalah. K. Yanzt punya gambar memang banyak, tapi aksi gedixnya sama je. So tak payahlah upload yang lain-lain tu. Korang imaginelah sendiri aksi-aksi beliau seterusnya ahahhahaa...


Satu kelemahan makan kat sini. Makanan lambat siap. Kadang tu kalau pelanggan ramai setengah jam makanan tak sampai lagi hahahhaa.... Mana-mana kedai makan pun camtu. Tapi sebabkan kitorang dah biasa makan kat situ buat-buat tak kisah je la. Lagipun sabarkan separuh daripada imannnnn....

Gedix dengan makanan K.Yantz sebab makanan aku belum siap. Kenapa kitorang panggil owner kedai tu Mak? Sebab salah sorang rakan juang makan kitorang ni memang spesis ramah tamah. Selamba je panggil mak orang, Mak. Owner kedai dan anak-anak pun dah lali dah dengan peel kitorang hehe...

Air kegemaran aku. Sarapan, lunch, minum petang, dinner sama jugak. Tiada yang lain kecuali nak ubah selera. Aku ni la spesis pelanggan yang cerewet bab order air. Sampaikan kadang-kadang sesetengah kedai yang dah cam muka aku tahu dah aku nak order menda. Nescafe ais asing. Bukan pe.... kadang-kadang mintak ais kurang dorang taruk jugak banyak-banyak. Kesudahannya aku mintak ais diasingkan. Boleh ceduk letak sendiri dalam nescafe. Sambil-sambil lebihan aisnya buat air basuh sudu atau basuh tangan. Sungguh tak senonoh! hahahha....




5 comments:

yantz-yeem said...

CISSSSS!!!!seketol je muka aku ko letak???hampagas...ye lah bukan blog aku pe kes ko nk letak muka aku byk2 kan?huhuuh....ni nak majuk nie!!!kang lunch mkn sorang2 ><....

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyer mak ada gerai makan, MIL ieda ada kedai runcit pulak :)

Wansteddy Tales said...

K.yantz ~ dua ketul la ok la tu.... kang aku tepek yg bkn2 ko marah hahahaha... tu ada aku updtae kat FB g la tg :)

Wansteddy Tales said...

Ieda Al-Habsyi ~ mak akk xde kedai makan pn ieda. kedai tu dkt opis je ktrg lunch kat situ. makcik owner kedai tu selamba je ktrg pngl mak sbb kedai tu dia urus dgn anak2 hehe

Mama Zharfan said...

ish ish *drooling mode :p