Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Thursday, October 7, 2010

Nuffnang Image

Hari ini sambil-sambil cuci komputer. Buang file-file terpakai dan tak diperlukan lagi. Timbul idea nak design nuffnanger image baru. Sebelum ni gunakan picca my doter. Tapi disebabkan picca tu ambil dari design sedia ada, distort la sikit. Melangkah ke fasa baru, nama blog yang lebih setahun dah dipakai ni. Aku bercadang nak ubah gambar baru.
Setelah digodek-godek barang 10 minit siaplah design tak seberapa untuk hiasan wall nuffnangku... Sila rujuk picca dibawah. Okeylah kan... sempoi je miahhahaa.... Kalau anak aku tengok mesti geleng kepala. Hapa la mummy aku ni... hehe...


Picca nuffnangku terkini ~ peace!

Dengan gigihnya aku cari picca aku yang sesuai untuk dimuatkan sebagai profile picca. Ecey... jumpa picca masa shotting contest nuffang haritu. Nampak gila-gila tapi lagi best gitu dari ambil picca skema. Nanti aku boring hehe...


Ini picca asal. File imej nuffnang yang tepat bersaiz 240 pixel x 18o pixel. Berat maksimum yang dibenarkan 50kb sahaja. Aku gunakan wall gambar yang sedia ada. Tambah kerawang. Tambah tulisan Wansteddy dengan tulisan; Doctor. Siap. Simple. Kerja malas.

Inilah nuff imej yang lama. Tapi sebabkan saiznya 4 segi tepat distort banyak jugak jadinya. Ketika ni Damia masih diberi nickname Aliya. Jangan confuse kalau tengok file name picca ni. Nama anakku kan Aliya Damia. Okey chow! Masa untuk sambung mencuci komputer! Wabak virus sedang menular nih. Aiseyyy...

5 comments:

maslinamansor said...

sempoi n cute...

Izan Ishak said...

cantiklah wan. izan nak masukkan image dalm nuffnang asyik tak boleh je sbb besar sgt. kena crop dulu ek gayanya~~

Wansteddy Tales said...

maslina mansor ~ trimas :)

Wansteddy Tales said...

izan ishak ~ sempoi je izan picca pn tah pape je gunanya :P
aah kena crop dlu. cubalah guna photobucket atau imageshack bagi kecik. better guna saiz yg diberi nuff tu kalau tak distort :) kalau ada software photoshop lagi senang nak crop by size :)

AyuArjuna BiGoshh said...

hhehehe comey :)