Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Thursday, January 20, 2011

Badge ANTI FRAUD BLOGWALKING for free!

Khas untuk kes penipuan blogwalking. Badge ini free. Sesiapa berminat nak berkempen berkenaan isu penipuan blogwalking, boleh ambil dengan lapang dada. Tidak dikenakan sebarang bayaran untuk badge ini.

Hentikanlah penipuan trafik sehala. Anda boleh kaut banyak keuntungan dengan menipu begini. Tapi bila rahsia anda diketahui memalukan diri sendiri juga. Semoga kempen ini beri banyak kesedaran pada semua blogger tak kira yang baru menapak atau yang sudah lama berkecimpung dalam dunia blog.

Marilah berblogwalking dengan cara baik!

PS: kredit pada kak Sari yang berikan ganti nama ringkas untuk kempen ni. AFBW!

19 comments:

Sari said...

salam wan,
ksari amik yer badge ni..dh buat ke website lock kat shoutmix tu?

Wansteddy Tales said...

k.Sari ~ jemputlah akak :) harus diwar2kan kes ni. elum buat lagi. rini bz jugak nk siapkan kerja2 opis. nama je cuti tp kerja still jalannnn hahhaa

Adil said...

Slm kak Wan
'Fraud Blogwalking' tuh ape benda?
benda ni pasal apa? yg duit2 tu apa plak?
tak faham dan tahu sbenarnya.hehhe

Mama Zharfan said...

comel plak badge ni hehhe

misyamissyou said...

aw..akak sy amik tau! thanks akak wat badge ni..hehee

SHA said...

masih tak paham apa itu fraud blogwalking...boleh terangkan tak...sorry ye

Wansteddy Tales said...

Adil & Sha ~ akak nak terangkan tp tak larat nak berfkir dah. apa kata adik2 jengah link ni. akk baca pn melalui entry ni :)

http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/fatimah-man/-ada-penipu-blogwalking/491745355918

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ dlm tgh bz ni k.suziey hahah.. dan lg isi masa buat badge :D

Wansteddy Tales said...

misyamissyou ~ sama2 kasih.. silakan misya :D

CatlinaFly said...

huhu tak sangka ade gak blogwalking tipu ye..tapi memang perasan ada komen kat shoutbox, komen tu sama dgn kat shoutbox org lain...suruh kita jengah blog dia n folo

nba-Nur said...

Comel badge ni.. Good job Wan...
Isu ni memang tengah hangat sekarang ni. Kenapa la suka menipu... Duit yg dapat tu tak berkat.

ibu_Arifa said...

cantiknyer badge ni kak!!
saya ambik yer..

thanks!! muahhs

Wansteddy Tales said...

CatlinaFly ~ saya pn dah banyk kali terkena Cat. masa aktif bw dlu mmg rajin buat kunjung balas kat dorg ni. ada 2 3 nama yg dpt dikenalpasti :(

Wansteddy Tales said...

nba-Nur ~ trimas :D saya pn rasa mcm xberbaloi sngt usaha bw dlu ble tgk ada yg buat kegiatan cmni. tp dah tertolong dlu, redho je la. harap2 pasni dorg insaf dan bw dgn lebih jujur. klu teruskan juga rasanya kena mogok la blog dorg nnt :(

Hanz said...

Oh, sib baik me pakai shoutmix..nama2 penipu tu memang x pernah singgah...menarik gak ni..harus diwawarkan..

Wansteddy Tales said...

ibu_Arifa ~ trimas Min :D jemputlah ambil mmg untuk kawan2 juga :)

Wansteddy Tales said...

Hanz ~ saya ada pakai cbox utk salah satu blog tu yg rasa xbesh jugak tu. tp sbnrnya xblh dr software semata2 kena dr sikap. dpt tegur sikap insya'allah xde lagi kegiatan mcm ni :D

ozzy said...

salam..

Saya sokong ..

" KEMPEN PERANGI BLOGGER PENIPU "

Wansteddy Tales said...

Ozzy ~ baca entry Ozzy, mudah2an isu ni beri kesedaran pd pelakunya..