Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Friday, January 21, 2011

Perodua Kancil


"Kereta apa kau lukis ni?"

"La... Tak perasan ke? Inikan kete kancil!"
"Kancil hapanya macam tak cukup zat ni???!"

"Yeke? Tak serupa ke?"

Korang sangka tu dialog antara siapa dengan siapa? Ah... tak perlu beratkan kepalalah... biar aku bagitahu... Tu dialog monolog antara aku dan diri aku. Jujurnya begitulah... Tiap kali aku siapkan sesuatu design, yang jenis susah atau tuntut lebih tenaga, masa dan idea... memang semulajadi datang diri 'aku' yang nombor dua ni. Suka mengkritik. Cerewet. Membuang masa kerja. Suka peras ugut. Suka memaksa. Dan aku yang satu lagi selalu jadi mangsa keadaan... tension!

Iye... aku tengah design kereta kancil tanpa emosi yang bagus. Hasilnya.... Perodua Kancil aku macam spesis haiwan tak cukup zat. Pucat, kelam, kelepet dan sebagainya.... Kerja tengah banyak.............. @.@

Damia kurang sihat. Cash untuk suplimen ratus-ratus. Aku sakit kepala. Thumbdrive aku hilang. Adakah aku cukup tabah hadapi semua ni? Tidak.... kalaulah meraung tu boleh selesaikan masalah... Dah lama opis ni bergema dengan bunyi ngauman hebat dari aku... huhuhu



5 comments:

Adil said...

sabar je kak,keep designing the kancil smpai nmpak betol2 mcm kereta kncil kt luar tuh"

btw,lukisan kereta saya dah keluar kt Toon Room" kalau ada masa,tlg LIKE kan ye"
tq ;)

Wansteddy Tales said...

Adil ~ hahahha mengarut petang hari, n story panjang2 xde mood pulak tu hahha...

dah like XD good luck Adil!

Ezay Hadry said...

kak wan! blog akak memang smashing.
dapat award dari blog ezay..sile2 ambik k
http://ezayhadry.blogspot.com/2011/01/smashing-award-goes-to.html

Wansteddy Tales said...

wah... trimas Ezay! terharu akak harini XD

aiDieNa said...

Tak per.. buat satu keje satu².. jgn pressure diri.. semoga Damia cepat sembuh yer..

Ohh.. memang tak der rupa Kancil lar sketch tu.. hehehe