Nuffnang

Tuesday, January 18, 2011

Go Car-toon Cra2y CONTEST!

Selama dua minggu aku lukis seluruh kereta ini dengan software adobe illustrator. Benar, bukan mudah... Aku lukis kereta nissan ni dengan semangat yang turun naik. Nak-nak bila berperang dengan kesibukan tugasan lain. Tapi dengan contoh rough skecthes dalam buku skecth aku, nampaknya usaha gigih tu mencapai juga ke tahap yang aku kehendaki.
Boleh saja kalau nak lukis tangan. Tapi aku suka vector drawing. Boleh simpan dan gunapakai bila-bila perlu. Dan kerana aku peminat Pink. Maka karektor kereta aku ada gaya diva! miahahhaa... Contest anjuran facebook Nissan Malaysia.

Jumaat lepas aku dah email design ni pada admin. Baru hari ini ia dipaparkan dalam Toon Room. Kalau kalian sudi, jemputlah bertandang tengok hasil kerjaku di sana. Pemenang dinilai 80% design kreatif, unik, asli dan perincian design tersebut. 20% lagi berdasarkan undi. Mohon jasa baik kalian juga, tolong 'like' my design :D Berikut cara-cara nak like my design:


Jasa baik kalian amatlah aku hargai!
Gazzilion Trimas dariku :D

RePost entry yang dipaparkan semalam untuk tujuan promosi dan raih undi :D

19 comments:

Wan_hazel said...

akak...wan nak vote nie...peace..gd luck kak wan..

Wansteddy Tales said...

Wan Hazel ~ trimas dik :D jom join Wan. akak ada invite Wan join ritu. cube check kat aplication FB :)

HaniCheLat said...

wow! Cunn!! I like! good luck ye wan. :-)

Wansteddy Tales said...

HaniCheLat ~ trimas Hani ;D yang join contest tu ramai pro designer gak tu. tgk skill dorg pn dah tau :)

So Shy Lady said...

gud luck wan! nanti akak godek kt fb tu

mimie1678 said...

wooohooo.... cun terbaeeekkkk....

Adil said...

dah liked! kak Wan pown like kan saye pnye design kreta jugak eah" hehhe ;)

Wansteddy Tales said...

So Shy Lady ~ trimas akak :D jasamu kukenang :)

Wansteddy Tales said...

mimie1678 ~ Trimas XD cubaan lukis kereta, wan sbnrnya xsuka lukis kereta @ sebarang jenis transport sebab ada kelemahan wan kat situ. demi contest gigih jugalah lukis hahah

Wansteddy Tales said...

Adil ~ no problem dik! Akk supot geng2 comper. Yg mana satu ye design adil? ada masukkan dalam blog tak? leh akak buat rujukan n like :D

Lelord said...

cun2...good luck

Wansteddy Tales said...

Lelord ~ trimas dik :D

Ezay Hadry said...

mmg comel dh kete tu akak!! klu bkn like contest akak de chance menang..niwey gdluck akak!! support u!!

Wansteddy Tales said...

Ezay Hadry ~ trimas Ezay. Akk mmg xsuka contest like2 vote2 ni. sbb ssh sngt nk lekat menang. tp kerana suka contest design2, join jugaklah walopn tau harapan tu tipis. Trimas sudi vote akak Ezay. Doakan akak menang ye :)

MamaBatrice said...

wah.....cute arrr keta pink tu
kalau leh di realisasikan kat kereta sebenar sure best kan...

Wansteddy Tales said...

MamaBatrice ~ Zanna, nak kena fanatik PINK barulah sudi ambil design tu tepek kat kereta dorg hahah... baru ni tgk discovery channel kemain dahsyat org hias2 kereta. siap ada sofa atas kereta! luar dlm sofa apa ceritalah tu hahaha...

nurulazham said...

nurul pun suke pink!!
so, nurul dah bg 10votes utk kak wan!chaiyok kak..!gud luck!

Wansteddy Tales said...

nurulazham ~ trimas gazillion Nurul :3 wish me luck ya. susah juga nk high score coz otai2 designer pn ramai join tu hahah

nba-Nur said...

Cantik design tu.. good luck Wan..