Nuffnang

Monday, January 17, 2011

Magiknya ayat itu... sungguh BUAT AKU TERHARU!

Sabtu lepas aku shopping sorang-sorang kat Sogo Mall. Hubby temankan Damia bermain di taman permainan di tingkat 7. Maka mummy ini penuh keriangan berwindow shopping dari level 4, naik level 5 kemudian turun level 2. Sesuka hati je. Tapi yang dibeli baju anak dan tali pinggang suami. Untuk diri sendiri? Non ado... Kasihkan dorang lagi dari laburkan duit untuk diri sendiri. huhu...

Kisahnya ketika aku sedang menilik-nilik gaun untuk Damia, tiba-tiba aku disapa seorang budak lelaki yang comel. Yang mengejutkan aku, bukan sebab dia comel je. Tapi budi bahasanya... Amboi mak ai... Bertuah mak ayahnya dapat anak berbudi begini. Sebenarnya aku tak tahulah nak komen lebih-lebih macam mana. Sebab anak kecil ni. Aku rasa berumur sekitar 8 tahun. Cuma tegur aku dengan sepatah perkataan je...
"Minta maaf kakak... tumpang lalu" Sambil tersenyum, tunduk hormat dan berlalu pergi. Tinggalkan aku terpinga-pinga antara rasa penuh syahdu, malu dan syok sendiri!

Aku ni korang... Tahun ini sedang mengorak langkah ke usia 29 tahun. Walaupun hari lahir aku nun di hujung tahun. Pada bulan disember. Namun dalam borang contest aku akui diri sudah berusia 29 tahun. Sedor diri dah makin tua... Tapi apabila disapa anak kecil yang membahasakan diriku 'kakak'... Owh! penuh syahdu kurasakan... Kata-kata anak itu macam ada kuasa magik. Kalaupun hero Twilight Si Robert Pattison ucapkan "I Love U" kat aku pun aku akan pandang enteng je. Tak sama hebatnya ayat keramat anak tadi. hohoho...

Kadang-kadang perasan diri ini masih muda rumaja hahhaha

14 comments:

Adil said...

wah mknenye budak2 tgk muka kak Wan ni mcm muka kakak2 la nih
awet muda la tuh..wu.. ;D

Mama Zharfan said...

yg penting, hati mau muda hahahha

Ema said...

Ye la dik...... walau umur dah banyak.... tapi hati kene mude.... hehehehe

eus said...

alololooo... 'comey' nye dia! bertuah nya badan dpt pgkt 'kakak' kpd anak2 yg berumur 8 thn itew.. Auww.. jeles nyer.. ekekeke...

kakyong said...

kalo kakyong dipanggil kakak oleh anak sekcil itu.. terasa muda 20 tahun... ;)

Wansteddy Tales said...

Adil oh Adil... agaknya anak tu xperasan muka akak kot tu pasal tersasul pngl kakak. tp sasul ke xsasul ke ckp la buat hakak happy bawa ke harini ahahha

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ iyaaaa! itu lah kunci! muahhaha

Wansteddy Tales said...

Ema ~ hahhaha Ema, ko xpe beb, muka babyface. muka ketat cm aku ni awal2 dah nmpk ketuaan itu! huhuhu....

Wansteddy Tales said...

Eus ~ comey!hahhaha xpasal2 gejala syok sendiri melanda diri sehari suntuk tau. gigih tu smpi buat entry sbb happy sngt haahaha

Wansteddy Tales said...

k.yong ~ wan i pn dah layak dipngl makcik dah dek anak tu k.yong. anak sedara wan sebaya kot dgn dia. tp dia pnya budi bahasa tu sama tinggi dgn kecmelan dia. besar sok mesti hensom dan berbudi orgnya. insya'allah... :D

AyuArjuna BiGoshh said...

kak, adik tersenyum malu ...huhu..

mimie1678 said...

hee... baguskan bebudak klu penuh budi bahasa mcm nie...

Wansteddy Tales said...

AyuArjuna BiGoshh ~ hahahha... kalaulah k.ayu leh tgk sengihan wan ketika ini... hohoho!

Wansteddy Tales said...

mimie1678 ~ bikin cair hati. kalau menakal pn confirm marah xjadi hahaha