Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Saturday, January 29, 2011

P1 4G

Harini hubby terima kiriman dari P1 Wimax. Wiggy Broadband P1. Selama setahun kami gunakan broadband P1 ni kat rumah. Banyaklah kisah-kisah pahit masam manis sepanjang gunakan perkhidmatan P1 ni. Ketika entry ini ditulis, broadband aku yang petak segiempat sama besar dabak tu sedang duduk diluar tingkap. 

Setia di situ tak kira hujan panas, salji guruh petir segala. Pastinya Malaysia belum bersalji lagi. Tapi kalaupun ada salji takkan aku bawa masuk dalam rumah ni. Gasak dialah nak berkulat kat situ. Memang takde line kalau bawa masuk dalam rumah. Aku pun tak faham kenapalah masalah tu tak dapat nak diatasi lagi... 

Broadband mini ni nampak lebih smart dan kecil. Boleh diusung kemana saja. Tapi reaksi hubby dengan benda alah ni macam... "hurm... bolehlah...." takde perasaan. Kenapakah? Aku yang teruja terlebih tadi sebab dapat menda alah ni. ---> spesis kurang pengetahuan pasal teknologi! hahhaha

4 comments:

Mama Zharfan said...

me kat msia guna streamyx ajer--tp iphone 4, wan guna line apa yer? hubby pun nak kena guna broadband utk his iphone 4 tu...

misyamissyou said...

dah gune ke kak? okay x?

Wansteddy Tales said...

mama zharfan ~ wan pn xpasti. hubby yg pakai iPhone tu skrg :) mmg ada plan nk tukar streamyx pasni. tp tgu pindah putrajaya nnt baru tukar.

Wansteddy Tales said...

misyamissyou ~ belum lagi misya. msh guna broadband P1 segiempat sama tu hahaha