Nuffnang

Thursday, February 24, 2011

Damia dan iPhone

Damia lebih expert gunakan iPhone berbanding mommynya. Teringat hari pertama Damia pegang iPhone dulu. Aku nak pegang pun sayang dan penuh hati-hati. Dia takde, selambaland je buat iPhone tu macam mainan-mainan dia. Nak-nak ayahnya dah masukkan beberapa game. Dia punya godek aplikasi iPhone macam expert!

Ayahnya dah sorok icon pun reti pulak Damia cari semula. Yang harunya aku siap tanya-tanya kat hubby macam mana cara nak type sms ---> tak jumpa icon sms. Sekali Damia yang ajar aku daaaaa... Tolong tekan icon sms untuk aku! Malu... malu.... Budak-budak sekarang kan... memang bab teknologi dorang lebih pakar.

Dan sila abaikan tangan Damia yang penuh kesan conteng-conteng tu. Damia memang suka melukis. Tak cukup buku... baju, seluar dan tangan dia lukis sekali. Kadang tu secara tak sengaja sebab marker bersepah. Lepas siap lukis, dia explain dulu apa yang dia lukis tu. Pastu tayang lukisannya sambil jerit.. "Taddaaaa...!" Kepantangan Damia kalau dia melukis, kita tak perhati. Karang keluarlah suara ala-ala  pemerintah dia tu... "Ayah!" Sebab marah tak fokus kat dia hohoho...

10 comments:

mofaizmz said...

budak2 skarang dah bijak.. kira ok la dari kecik dah bagi pendedahan dengan teknologi.. tp jangan terhad pada games je.. permainan interaktif pun menarik gak..

p/s: utk girl, xtau la plak kan.. tapi kalau boy kasi main lego boleh asah minda orang cakap.. kreativiti..

bardboo said...

budak2 skrg mmg suka btol dgn gadget2 nie..mainan dolu2 diorg x heran dah..

Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Memo_Hazel said...

kalo memo lagi la ta reti. hehehe. (: budaq sekarang pandai dari zaman memo dulu. (: canggeh. (:

Wansteddy Tales said...

mofaizmz ~ Trimas! sangat bernas idea Faiz tu. Bnyk game, bku cerita interactive dan software study. tp budak2... lebih berminat game huhu.. mmg kena cari lagi game yg sesuai untuk Damia. setakat ni mmg suka game angry bird! ahaha

Wansteddy Tales said...

bardboo ~ betul sesangat tu. ajak main batu seremban, asyik hilang batunya. Tp minat main congkak. cuma masuk semua lubang lah xikut step! hahahha

Mama Zharfan said...

heheh sama mc my lil ariff
memang expert guna iphone hehhe
me yilek, sbb me mls nak godek2 :p

Wansteddy Tales said...

Memo_Hazel ~ cik memo... dorg lebih advance dik. hakak pn serender hohoho

Wansteddy Tales said...

Mama Zharfan ~ pelik juga budak2 ni kan kak, kita xajar pn boleh lebih advance :)

Liza said...

Nampak gayanya, kreatip Damia ni.. Ada seni mcm mak dia gak nih.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

memang budak zaman teknologi kan..hehehe

jgn lupa join cntest eliss yer :)

http://www.elissmie.com/2011/02/contest-pencarian-si-cilik-bergaya.html