Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Sunday, February 13, 2011

Kenapa aku takde mood berblog

Kalau perasan... takde lagi hiasan dalam entry dua tiga entry sebelum ni. Betullah tu... aku takde mood. Puncanya bukan pasal contest. Tapi pasal sesuatu dari sesuatu. Membuatkan aku rasa down jugalah. Malas aku nak huraikan kat sini. Bukan sikap aku nak meraih publisiti dari kisah-kisah sedih lagi menyayat hatiku. Sebab kalau buat entry macam tu pun... masalah bukan selesai, jadi bahan kontroversi pulak. Serik dengan tindakan menulis sebarang bentuk luahan perasaan ni tau. Nak-nak melibatkan kerja design aku.

Perkataan lazim yang aku main-mainkan dalam kepala ni tentulah, "sabar sajalah...." Untuk tenangkan hati sendiri. Sabar... sabar... sabar.. bila diduga. Walhal orang tak tahu betapa aku berperang dengan perasaan.  Bila ada yang bagi maklumat akan sesuatu perkara. Aku cakap mudah je.... "No problem..." taip begitu sambil senyum. Ia salah satu cara terapi psikologi buat aku. Hakikatnya hati aku ni bergelodak juga dengan rasa kecewa dan marah tu. Al maklum perempuan sensitif....

Moral dari entry ini. Kalau sayang kawan-kawan, tak payahlah menulis sesuatu yang boleh menguriskan hati kawan anda... Kita tak tahu setakat mana kawan kita dapat menahan diri dari rasa sabar itu. 

Sekian, terima kasih.

3 comments:

Mama Zharfan said...

tu la, cuma mampu tulis sabar jer lah kan..
manusia ni mcm2 ragam..
me belum tanya lg my prof psl isu copyright tu, sbb me tgh dok study utk my viva exam...tp me akan tanya gak soon, jgn marah yer wan..

Wan_hazel said...

sabar je kak..nak wat camne kan,,dah kehidupan..kdg tu ade mase kita di atas dan ade mase kite dibawah..memang org tak pernah taw pun apa yg kita rasa..kdg2 tu ,apa yg kita luah tu tak sama dgn ape yg org fikir sedangkan niat kita lain lantas lain lak jadi nye.lalu lah timbul masalh yg mngelirukan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sabar wan..bla rasa geram alihkan rasa tue dengan pk hal lain..mmg susah tapi lama2 jadik hehe..sbb ila dah penah buat..okla jugak..