Nuffnang

Monday, March 7, 2011

Remove LinkBlog ~ wajar atau tidak?

Kecik hati tak kalau kita tengok link blog kita dikeluarkan dari list blog kenalan kita sendiri? Terasa tak kalau dah biasa bertegur sapa dalam dunia blog, tup tup nama kita dah dikeluarkan tanpa diberitahu sebab musabab? 

Kalau terjadi hal macam ni tentulah ada yang terasa hati, betul? Kendian tentu terfikir-fikir mana salah silap kita kat dia. Mungkin ke ada salah kata dan laku secara tak sengaja. Kadang-kadang tu... bukannya kita tuju kat orang tu, tapi dia pula terasa, Er... korang faham tak apa aku cuba terangkan ni? Sebab aku pun rasa berbelit patah perkataan aku hari ini.

Aku sedang dalam proses blogwalking. Mana-mana link blog aku yang dikeluarkan dari list, aku keluarkan juga. Jadi jangan ambil hati. Kita ikut resmi juga. Lebih cantek.... Tak bermakna link blog takde kat list, aku tak kunjung datang dah. Kan boleh rujuk kat senarai dashboard. Boleh je singgah baca mana-mana blog yang aku follow itu... Itulah pentingnya jadi follower :D

Jadi sesiapa yang berminat nak tukar-tukar link blog dengan aku sila maklumkan yeh. Tiada paksaan. Aku akan maintain blog kegemaran dan blog yang ada masukkan link blog aku. Orang memberi kita merasa. Lebih kurang begitu ^^

22 comments:

Momokz said...

Hehehe... ada orang marah-marah aku cuba nak jadi follower...

AcuRose said...

yer betul.. sedih jugak. kita pun tak tahu sbb musabab kan. Tpi acu ni bab blogwalkin mmg lembab skit, sbb tu tak ramai nk link ngan acu..tpi kalu sempat acu sergah gak blog diaorg.. mcm skrg ni..hehe.

Wan, masuk acu dlm list wan..pls..pls..hehe

Wansteddy Tales said...

Momokz... sapa? aku agak mcm... DIA?

Wansteddy Tales said...

AcuRose ~ tak sangka sebenarnya.. tp xpelah, myb dah xdisukai lagi... so wan xkisah. harap2 xputus kawan sudah la...

acu punya blog dua2 maintain ada hohoho... fav blog wan tu!

mofaizmz said...

hehe.. aku dah lama xupdate/check link blog kat sidebar.. selalu blogwalking dari blog list kat dashboard.. tu cara terbaik rasanya..

aiDieNa said...

Memang lar sedeh kan.. tapi tak kisah sangat pon.. sebab tau.. diri sendiri pon bukan rajin blogwalking.. :)

Cik Puan Nurul said...

wan lawa la b/ground blog wan ni..pastel ailoikee..eh ehe tetiba je kan sbb tup2 terperasan..uhuk2 wan jgnla remove acik..kecik ati tau ehehhe

Intan said...

Alahai sape lah pulak yg remove ur link tu wan...mmg sedih lah kalau kita dah biasa say "hi hi" dlm blog then tetiba d removenya link kita. Maybe dia ada reason dia tersendiri...

Dun't worry dear ramai lagi yg suka ngan ur blog and I am one of your fans!

Wansteddy Tales said...

mofaizmz ~ dua2 cara guna. tp kdg tu frust gak ble tgk nama kena tendang keluar tu. mmg buat tertanya2lah "apa salah kami harus tidak tegur?" hahhaha

Wansteddy Tales said...

aiDieNa ~ saya pn dah makin slow bw, agaknya demi kerana itulah jugak kot... huhu

Wansteddy Tales said...

Cik Puan Nurul ~ Selamat dok ada simpan link Cik Nurul kita ni... rasanya nak remove nama2 tertentu tadi, tapi sayanglah pulak... biarlah. org buat kat kita. jgn kita buat kat org :) hargai kawan2 dgn cara sendiri ;)

Wansteddy Tales said...

Intan ~ touchingnya Intan.... trimas tau!

Xpela Intan, wan dah cool down. tadi je terkejut badak! sbb tu terluahkan emosi tadi. sb lupa nak kontrol rs sedih, maka wan termelatah pula. sbrnya bkn kali pertama wan tgk link blog wan kena remove. ada gak blogger yg wan rsa baik2 je dgn wan, tp blog wan kena remove. blog org lain xde remove pn. cuma ble tgk ada lagi yg remove my link blog tu yg buat wan terfikir... apa yeh aku dah silap buat kat org ni n org tu? xde pulak buat entry menuju sapa2 baru ni. xde pula letak kata2 menjengkelkan di mana2. mungkin... cuma mungkin... wan dah xdiperlukan. sbb tu saja. so wan xkisah. move on sajalah ^^ walau terluka juga.... huhu

AyuArjuna BiGoshh said...

ala...nak kecik hati ngan wan jugak aahhh..hahahahha... :p

Wansteddy Tales said...

AyuArjuna BiGoshh ~ aiya k.ayu... janganla... link akak still selamat dlm my linkblog tau hohoho.... slh seorg sumber inspirasi wan, mana leh buang keh3

masih dlm mode bermuram durja ni.... huhu

Mama Balqis said...

me tak kesah..terpulang pada pemilik...nak buang atau tak...saya lebih suka baca kat dashboard...entry terkini...kdg2 bloglist ni panjang sgt...jenuh la nak tilik satu2...

Wansteddy Tales said...

haah la... dah rasa cm perangai orang tua nyanyuk pulak pagi2 tadi dok ngomel yg bukan2. xkisah dah la tu. sapa nk ikut, ikut... addlink, dialukan... kalau sapa2 rasa xperlu pn xpe la... dah xkisah :)
rsnya rentetan jiwa kusut sbb blog kena hack pg td yg merewang ke perasaan yg bkn2 sbb kejutan hehe

Adyshariz said...

takpelah wan, sha pon suka jadik silent reader kat blog ni, hilang satu beribu yg sudi ganti..
kan..kann

Wan_hazel said...

wan malam nie baru sampat nak bace entri kengkawan...skang dah makin sibuk sesangat,,,eh..wan masih dalam bloglist kak wan.."Superb Design mania"..ehehhe..tengs kak wan..

Mama Zharfan said...

me tgh update my blog list--sbb guna domain baru ni, blog list semua ilang...me mesti masukkan blog wan dlm my geng comper --mesti punya!!

Wansteddy Tales said...

Adyshariz ~ owh sha, blog ini tidaklah femes. blm pn capai angka riban. mana yg sudi singgah sini sngt2lah wan hargai. dan semuanya wan anggap kawan juga walaupun xberpeluang jumpa empat mata :)

Wansteddy Tales said...

Wan_hazel ~ Wan, akak telek2 semalam bloglist, xjadi nak buang. Rasa sayang. maka simpan jugalah semua blog kwn2. xpelah, biarlah dorg gugur nama akak, akak still rasa perlu simpan nama dorg. sbg mengenang erti kawan itu :)

Wansteddy Tales said...

Mama Zharfan ~ aahhaa... thanx k.suziey, wan xpasan pn nama wan xde dlm blog k.suziey. pun baru tgk smlm akak tukar ke dot com. xde lak terfikir nk semak bloglist. xpe, wan dah ok pn. follow ke xfollow addlink atau tidak. yg penting ingatan sbg kawan2 tu. apa je ada pada linkblog semata kan :) harini mood ok sket dr smlm sbb blog dah ok. syukurlah... dlm mode cari domain hosting sdnri :)