Nuffnang

Friday, March 9, 2012

Won Philips TV LED 42" ~ mystery prize from unknown contest!

Alhamdulillah... terima hadiah yang istimewa yang sangat misteri. Rasanya ramai yang dah tahu. Wan dah kongsikan dalam facebook sebelum ni. Sebuah TV LED 42" berjenama Philips. Ini kali kedua menang TV LED. Pertama kali dulu sempena sertai contest Yeo's. Ada Wan ceritakan dalam entry bertajuk  Won 1st Prize Yeo's "Lead a Joyful Life" Contest!

Hadiah ni diterima rabu lepas. Kurier dari Philips hantar terus ke pejabat. Mulanya nak hantar ke rumah, tapi Wan minta hantar ke pejabat sebab takde orang kat rumah. Nasip baiklah pihak kurier ni sporting sangat. Lagipun alamat tempat kerja dan rumah tak jauh mana pun.

Mood agak bercelaru pada mulanya. Kalut dengan  timbunan kerja haritu. Tiba-tiba terima sms nak hantar TV ke rumah. Blur betul waktu tu. Wan hubungi penghantar sms tadi. Tanya betul ke TV tu nak hantar kat Wan? Dia siap bagi nama penuh dan ic Wan lagi. Maka sah la Wan punya. Syukur alhamdulillah...

Dalam tempoh TV nak sampai tu hati berdebar 2 kali ganda dari hari dapat emas haritu. Sebab masih confuse dan tak tahu hadiah ni sempena menang contest yang mana. Sekurang-kurangnya untuk contest  P&G yang itu Wan dimaklumkan dulu oleh pihak penganjur. Boleh baca kisahnya dalam entry bertajuk: Won 12 Prosperity 24K Gold Dragon contest!

Macam biasalah, my cutey model, Cik Damia berposing dengan TV baru. Memang Wan join pelbagai jenis contest. Tapi selalunya Wan tak hafal jenis hadiah. Terima saja seadanya. Dan kadang-kadang Wan lupa nak simpan lebihan form. Kalau tak, bolehlah rujuk gambar dalam form tu.  Cuma jumpa satu je form yang tawarkan hadiah ni. Tapi rasa musykil pula, kenapa penganjur tak hubungi Wan dulu, kan. Kawan Wan pun menang juga contest anjuran company yang sama. Tapi dia kena ambil sendiri hadiahnya. Sebab tu Wan rasa was-was lagi. Jadi tak bolehlah nak sahkan hadiah tu sempena join contest yang itu. Kesimpulannya hadiah ini masih menjadi misteri besar buat Wan. Tunggulah keluar keputusan secara online. Kalau betullah contest yang itu, barulah Wan sahkan semula di sini :)

TV yang Wan menang sebelum ni cuma 32 inci saja. Kat rumah kami  dah sedia pakai TV LCD, maka TV yang menang tu kami simpan je kat rumah. Rancangnya nak buat bisnes. Tapi Wan bagi kat mak letak kat rumah kampung. Biarlah berjasa habuan tu kat rumah mak. Tak sangka, hadiah kecil tu dibalas dengan ganjaran lebih besar. Wan tak pernah target menang hadiah ni. Memang mengidam sangat, setakat tu jelah. Sebab tahu, puaslah berangan nak menang besar selama ni. Berangan je la nak menang hadiah grand macam ni kan. Setakat ni sehingga bulan mac 2012 Wan menang emas bernilai hampir Rm4000. Selainnya adalah besar kecil nilainya. Alhamdulillah... bagi pendatang baru dalam dunia macam Wan. Ini antara hadiah yang besar nilainya. Syukur alhamdulillah...

33 comments:

Cute Mum said...

tahniah wan..
uyun nak sangat dapat tv..
tapi belum ada rezeki..
mesti jasa wan kat mak dibalas dengan pelbagai hadiah yang best2 lagi..
semoga terus dimurahkan rezeki..

Em's Family said...

phewittttttt... ini lah antara hadiah yang mira nka sangat2 selain dari ipad dan any handphone.. congrats wan.. makin hari makin superb

Em's Family said...

phewittttttt... ini lah antara hadiah yang mira nka sangat2 selain dari ipad dan any handphone.. congrats wan.. makin hari makin superb

eima said...

tAhniah .... aku sgt kagum ngan ko .... slalu menang byk hadiah best ... akukagum sbb ko rajin sgt joint contest2...

semoga sentiasa murah rezeki

CaDLyNN said...

wahhhhhhhh...congratssssssssss

Anonymous said...

Peraduan Nestle 'Meriahkan Tahun Baru Cina Anda' ?

Wansteddy Tales said...

Cute Mum ~ Insya'allah... akan smpi giliran Uyun menang TV juga. Doa2 sesama kita banyak2 ya. amin...

Wansteddy Tales said...

Em's Family ~ tQ mira, hadiah ni kecik sngt kalau nk bandingkn dgn kemenangan2 besar mira :) insya'allah, sampai giliran Mira juga menang TV :)

Wansteddy Tales said...

eima ~ tq eima, smgt & rezeki tu on off. cuba je sedaya yang boleh :)

Wansteddy Tales said...

tQvM CaDLyNN :D

Wansteddy Tales said...

en/pn anon: Bkn. saya xjoin cnts nestle selama ni :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye wan.. suke suke..

gewecun said...

tahniah wan..bestnye dapat TV..terus kan usaha lagi..lepas nie mana tau leh dapat umah..amin :-)

Nad @ MamaZakwan said...

congrats wan..!
best tu hadiahnye..

aLeen aVriL said...

bertuah la akk nih....

uiiikksss..thniah...

Anonymous said...

Grats, syok sgt bila baca all your winnings story. Kalau tak salah I, emas yg u menang tu worth RM5600 lar :)

maszmadi said...

alhamdulillah, walau x tahu sapa yg bagi kan..

erm, tahniah.. makin galak la nak join contest kan.. sapa yang rajin, dapatlah habuannyer kan.. jeles nieh.. hehe

Ummi Dania Yasmine said...

Tahniah Wan!!! TV ke apa2 yg kita menang...sgt sgt excited kan? TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH.....berbaloi baloi :-)

Wan_hazel said...

rezeki akak...taniah..semoga mendapat lebih rezeki dimasa yang datang..Taniah..rezeki anak anak..

Mama Zharfan said...

congrats wan!! terbaekk!

pacubob said...

tahniah...secret admirer antar ler tu...hehe

Wansteddy Tales said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) ~ Berkat doa ikhlas Ila juga ni. Trimas banyak2 ila :D

Wansteddy Tales said...

gewecun ~ amin amin amin... mudah2an berkat doa tersebut. Wan doakan utk kawan2 juga beroleh rezeki besar, amin...

Wansteddy Tales said...

Nad @ MamaZakwan ~tqvm Nad :D

Wansteddy Tales said...

aLeen aVriL ~ trimas dik :D

Wansteddy Tales said...

Anonymous ~ waaaaa... thanx share info ni. saya xtau pn nilainya sebesar tu. haritu kol penganjur segan nk tanya nilai that prize hehe

Wansteddy Tales said...

maszmadi ~ jom la ceburkan diri dlm dunia cnts. xdpt selalu, jdkan hobi. agak2 guna produk berkaitan, join je :)

Wansteddy Tales said...

Ummi Dania Yasmine ~ betul sesangat tu kak ezna. wan yg menang cmni je pn dah berdebar mcm nk tercabut jantung. kalau menang besar kereta mazda mcm akak haritu ntah2 terus pengsan terkejut! hahah...

Wansteddy Tales said...

Wan_hazel ~ trimas Wan, akk perati makin ramai geng2 blogging ceburkn diri dlm dunia cnts. jadikan la hobi baru wan. selain jana pendapatan boleh asah minat n daya kreatif kita juga ;)

Wansteddy Tales said...

Mama Zharfan ~ trimas kak suzi. berkat doa xputus keluarga dan kawan2 juga ni, alhamdulillah :)

Wansteddy Tales said...

pacubob ~ wah... en.zamani. kalau betullah ada secret admirer, silakanlah pos kete sebijik pulak! eheheh

pacubob said...

insyaAllah adalah nnt keta sebijik pulak....:)

Wansteddy Tales said...

amin... mudah2an berkat doa en.Bob, dapatlah sebuah kereta. teringin nak merasa menang besar2 cmtu :)