Nuffnang

Thursday, July 12, 2012

Rapunzel, karya Aliya Damia :D

Lukisan Aliya Damia. Damia dah tunjukkan minat kat drawing ni sejak baby lagi. Tapi sejak kebelakangan ni hobi melukis dia ketara juga. Suka amik patung Polly Pocket dia jadikan rujukan melukis. Kalau nak lukis haiwan dia amik gambar kat buku kanak-kanak dia atau rujuk je guna iPad2 miliknya. Tapi selalunya Mommy'lah jadi mangsa. Kena paksa lukis segala macam ikut permintaan semasanya :D

Lukisan ni gambaran Damia untuk Princess Disney, Rapunzel. Rambut superb panjang tu, tercapai subjektif dia kan hehe... Jangan salah faham dengan dua line rambut kiri kanan tu. Rambut Rapunzel ni meliputi semua belakang karektor ni. Dan yang beshnya, lukisan ni aku tak guide langsung. Dia sendiri volunteer nak melukis 5 princess. Amik yang Rapunzel je sebab nampak lebih logik nak terjemah. Yang atas kepala tu crown ye. Tapi dah jadi macam halo pula. Truly made dari imaginatif kanak-kanak usia 4 tahun :)

Aku suruh dia kaler, Damia jawab... "Tak nak lah, Mia letihlah..." Alamak! Walhal lukis pun tak sampai seminit. Sabar je la hahah...

1 comment:

cikceriacorner said...

hehhehe..bagusla wa mia da tunjuk minat tu..bleh asah lg bakat tu..eheh