Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Saturday, December 15, 2012

Kindly HELP~ VOTE my entry The mon shu girl drawing contest!

~Sticky Mode~

Harap-harap kengkawan semua sudi-sudikanlah vote my entry untuk contest facebook  Shu Uemura Malaysia ni. Inilah hasil lukisan dolly Mon Shu Girl Wan. Inspirasi dari karektor maskot Mon Girl itu sendiri. Model awek cun dengan costume sekolah berambut potongan bob, mata extra lentik dan galak. Elemen gothic dengan warna gelap dan frame ala vintage. Untuk paparan lebih jelas, kalian boleh klik dan besarkan gambar di atas.

Wan luangkan masa selama  2 hari nak siapkan drawing ni. Hanya guna pensil warna Faber Castell. Wan jenis bila start, tak boleh stop. Kalau tak, bertangguh. Dan bila nak start balik jadi blur sebab teknik lukis/warna tu akan lari ke laut. So untuk selamat lebih elok luangkan masa secepat mungkin setelkan sesuatu lukisan tu. Sebab tu jangan pelik kalau golongan pelukis ni suka buat kerja sampai pagi buta. Lazimnya waktu pagi-pagi buta idea lebih fresh walaupun mata serius... bengkak giler sebab mengantuk! ahahha...

Close up mata. Efek diamond teknik solekan Karl Lagerfeld & Shu Uemura. Sayangnya bila scan tak nampak jelas sangat solekan pada mata dolly ni. Ikutkan ada extra hiasan ala-ala diamond terlekat di bulu mata lentiknya. Tapi bila dah scan tak berapa jelas sangat.Maximanya cuma boleh nampak camni saja. Efek sebenar hanya boleh dilihat pada drawing asal lukisan Wan.

Untuk vote jemput klik link kat sini:
 
Kalau link tak dapat proses dengan baik, 
jemput copy paste link di bawah yeh:
https://www.facebook.com/MyShuUemura?sk=app_408885932511568&app_data=%2Fapp%2F5312%2FMY%2Ftemplates%2Fphoto%3Fphoto_id%3D46992


Pencipta produk Mon Shu Girl, Karl Lagerfeld & Shu Uemura.

Mascot comel: The Mon Shu Girl

Ini sangat merungsingkan. Join contest tapi kena raih vote. Serius tak suka. Tapi sebab minat dengan jenis contest drawing, Wan join jugak. Terpaksa minta jasa baik kengkawan tolong vote. Masalahnya ada tak yang sudi nak vote kan? huhu... 

Tolong hebah-hebahkan pada kengkawan lain, sedara mara dan seluruh rakyat jelata sama. Tolong vote my entry yeh. Budi baik kalian sangat-sangat daku hargai dan ucapkan jutaan terima kasih :D

 
Shu Uemura Mon Shu Girl Drawing Contest

8 comments:

CaDLyNN said...

dah vote!
gudluck wan :)

Seri Armourezs said...

gd lck...vote sudah~

*wink* said...

done...

Wan Amira said...

saya sudah vote.. good luck :)

Wansteddy Tales said...

Tuhan saja dapat balas budi baik kalian dan kawan2 yang ikhlas membantu wan dalam usaha gather vote ni :) Terima kasih banyak2 yeh :D

Aisha With The Apostrophe said...

Done vote. Hope menang :)

Eliss Mie said...

good luck :) dah like. comel gila bulu mata ada glitters :)

AcuRose said...

moga2 drawing wan memang.. acu suka dengan detail dan tone color drawing ni.. memang menarik dn menonjol.. gud luck wan..