Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Friday, January 4, 2013

rasa nak Private Blog

Wan tengah berura-ura nak privatekan blog ini. 

Macam rasa dah tak seronok nak blogkan kisah-kisah hadiah dalam blog bila ada yang jadikan blog Wan bahan gosip. Kena sabotaj lagi. Sebenarnya dah lama mak cakap jangan dedahkan hal menang dalam blog. Takut timbul hasad dengki. Takut orang mengenakan kita. Masa tu Wan rasa apalah sangat Wan ni sampai orang nak jeles. Bukan menang besar pun. Bukan grand mana pun. Tapi agaknya, memang naluri ibu tu sangat tepat. Apa yang dikata, terjadi pula.

Wan takde mood nak bercerita sangat hal ni. Cukuplah Wan maklumkan sebaik-baiknya dalam blog jangan dedahkan segalanya. Walaupun dengan niat nak bersuka-suka saja. 

Sama ada nak privatekan blog ini. Atau bina 1 lagi blog khas untuk contest dan privatekan blog tu. Pilih antara dua.

17 comments:

*wink* said...

kak wan..jgn la private..k.wan my inspiration utk nk msuk contest..

juelee said...

jue suka je baca.. actually baca entri wan la jue start berjinak ngan contest, tak pnh lak timbul hasad dengki ke hapa...

tapi betul la kata wan, jue pun kadang2 menulis bertapis, bila ramai org baca ni tak seme boleh tulis sbb bukan seme org hatinya baik.. takot ada yg dengki aje...

Nafisa81 said...

ye tak ye jugak...kalau orang puji jgn percaya sgt atas pujian...takut bersulam hasad

Mama Zharfan said...

may be sbb last year wan byk menang so of course akan ada org yg jeles...even sorang dua pun dari ratus2 yg baca blog wan tu...apa2 pun me doakan yg terbaik :)

CheQ Nono said...

Salam Wan,

Selama ni saya jadi pembaca senyap wan je. Jarang atau xpernah nak bagi komen. Saya suka baca kisah kemenangan Wan yg kadang-kadang buat saya terfikir bertuahnya Wan asyik menang. Tapi tidaklah sampai menimbulkan iri hati atau dengki dalam diri saya sebaiknya lebih bersemangat untuk sentiasa berusaha apabila ingin mendapatkan sesuatu.

Pedulilah apa orang nak kata Wan, kadang org ingin melihat kita jatuh daripada bangun. Manusia (terutamnya Melayu) sentiasa mempunyai PhD. Anggaplah mereka umpama lalat yang hanya datang mencium bangkai yg busuk. Dan jangan biarkan kita jadi bangkai kerana lalat2 sebegitu. Biarlah kita sentiasa wangi mengharungi liku2 kehidupan asalkan DIA bersama kita.

:)

Tidiey said...

kita tak boleh nak expect semua org sukakan kita...rasa2nya tak salah kalau wan teruskan pon blog nih..kalau boleh jgn terlalu detail sgt bercerita tenang kemenangan...kdng2 org akan kata kita nak menunjuk2...niat kita cuma la nak bg inspirasi utk org lain dan juga as a cyber diary kita...org tak paham...ada yg paham tu,alhamdulillah la...apa2pon...che dee doakan yg terbaik sokmo utk wan...teruskan bercontest..this is our passion... :)

@lfidah @dim said...

alahhh jgnlah privatekan blog wan.suka bc blog wan yg mendtgkan semangat nak masuk contest.best jea tgk wan selalu menang.saya doakn yg terbaik bt wan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sila masukkan ila dalam list utk private ye :)

gewecun said...

Wan...jgn la private..gewe suka baca blog wan..sumber inspirasi..even jrg komen tapi tetap dtg terjah blog wan

Cutemama1702 said...

ala jgn la private kan blog akak ni.... kt suke bace tau... n tumpang gembire bile tgk akak menang....

oh ye vaucer spa tu dah selamat kakak kt gune coz kt pregnent so x boleh nk spa....

ape pun sy pun doa yg terbaik utk akak.....

Wansteddy Tales said...

wan perlu masa fikir masak2 dulu. Ikut hati memang dah tertekan juga skrg ni. Kalau ada solution yang boleh kurangkn masalah ni myb wan akan pilih. Tp kalau private blog tu lagi dtgkan kebaikan. myb wan akan teruskan. Ikutkn wan pn xnk private blog :(

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmmm....

hmmmm...

klu privatekan blog....invite akak jadi reader blog ya...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

wan kalo pvt add kyana ye
yanadzul@gmail.com
atau kag4477@yahoo.com.my ye

lea yana@Dr.Nur Liyana said...

alaa..akk..lea nk bce blog akk..kalo nk private let me to read ye..huhu..macih.,.

*wink* said...

btol..invite sy jgak k.wan
farhana_aminudin@yahoo.com

MyKhalish said...

jgnla private suke tgk hasil kerja kt sini.. kalau nk private invite kami yea.. info.mykhalish@gmail.com :)

MyKhalish.com: Kenangan 2012

Anonymous said...

Salam..saya pembaca blog Wan. Inspirasi saya nak cuba join contest.Takde timbul rasa dengki,iri hati. Rezeki masing-masing.Siapa yang dengki tu mmg busuk hati. Sabar ye Wan.