Nuffnang

Monday, March 4, 2013

Berimaginasi bersama awan

Kalau berjalan hujung minggu sekeluarga, perkara yang lazim aku dan Damia buat ketika dalam kereta.  Beriginatif dengan kepulan awan di langit. Selalunya Damia akan cuba tarik perhatian dengan suruh aku teka haiwan-haiwan tertentu. Atau dia akan sebut "turtle, tiger, cat, dog" dan lain-lain kerabat haiwan yang terlintas dikepala.

Menariknya boleh nampak jugak sejibik sejiban bentuk awan dengan haiwan-haiwan tu. Kali ni aku pula beria nak ambil gambar awan ni. Nampak macam bentuk teddy bear mula-mula pandang. Tapi makin lama kepulan awan dah berpecah. Tang telinga tu dah susut banyak. Memang besh layan-layan imaginasi dengan awan-awan ni. Apa kata korang pun cuba try test ^^

2 comments:

ibh_sue said...

Asslmkm wan.
Akk pun suka jg kdg2 melayan bentuk2 awan ni.
Boleh ralit jadinya. Comeinya gambo awan tu. :-)

Nad MamaZN said...

Zakwan pun mcm damia
Mama, mama.. Awan tu bentuk apa?
Senyap jek dia dok blkg maknanya tgh renung awan la tu ;)