Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Saturday, March 2, 2013

Rasa terharu bila terjumpa artwork lama

Kagum sendiri tengok hasil artwork lama terpampang di papan tanda butik pakaian. Rabu lepas ketika join jamuan makan sempena persaraan salah sorang teman sepejabat di opis baru, aku terperasan sesuatu yang mengejutkan. My design pada papan tanda kedai pakaian di Bangi. Butik Rona-rona butik kanak-kanak bertentangan jalan dengan Restoren RED WOK RESTAURANT. Tempat kami menjamu selera haritu. Nanti aku ceritakan betapa beshnya restoren Red Wok.

Tiba-tiba terbit rasa syahdu menggila tengok hasil kerja sendiri terpampang di kedai. Boleh nampak dari jauh. Bagitahu kat geng opis, "Itu my old artwork.". Dengan muka rasa kagum sendiri. Sebab tak percaya dan terharu dalam masa yang sama. Pernah tak aku cerita yang aku ni mudah terharu hatta untuk perkara sekecik-kecik benda? Hahaha... Then dorang pun cakap, "Boleh cam ur treadmarklah wan"... Sampai kaki nak melangkah masuk dalam restoren pun mata susah nak kalih dari kedai tu. Tak dapat jengah pun sebab kedai tu jauh di seberang jalan.
Boleh tengok artwork lama aku untuk projek Rona-rona ni dalam entry Children Dolly di blog Wansteddy Studio. Tak pasti pula kenapa aku tak letak design sebenar yang dipilih owner kedai. Dah lama pun projek ni. Sekitar tahun 2010 gitu. Iye, dah lama bersawang blog tu. Malas nak hapdet apa-apa. Nak jengah pun malas, apa lagi nak menaip.

9 comments:

yumielufya said...

BANGGANYA DAPAT KAWAN YG BERBAKAT LUAR BIASA MACAM wAN NI..HEBAT LA WAN!

ibh_sue said...

Untung tau punya bakat mendesign ni. Good luck wan. Semoga terus berjaya.

Wansteddy Tales said...

kdg2 lari juga passion buat design ni. haha

CaDLyNN said...

wah...sure bangga tgk artwork sendiri terpampang..bestnye..

Nafisa81 said...

wan mmg business ke dgn artwork utk banner, sign board dll?

Anonymous said...

Rona2 ni kat area umah i...sgt suka tgk design signboard kedai nih...cutee sgt...penah dpt smpul raya dia pun cutee jugak...

Wansteddy Tales said...

lyn, sori bnyk eh, xsmpt lagi nk setelkan dolly lin tu. too bz skrg ni >< sesambil je belek2 artwork tu

Wansteddy Tales said...

kak nafisa, dulu2, mmg buat biz online ni. Tp skrg dah terpaksa skip. Tak larat nak handle bnyk passion dlm 1 masa ^^

Wansteddy Tales said...

tqvm ^^ saya sndri xtau buyer dolly ni nk buat signage. wan jual dolly saja. urusan printing semua pembeli yang setelkan sendiri ^^