Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Friday, May 9, 2014

SssseeeeeeRAM!!!

Harini member opis bawa kisah mistik pula. Minah ni memang ada beberapa kisah yang melibatkan diri sendiri dan kawan-kawan pun. Ko tau, teguh-teguh degil aku. Bila dengar cerita tak besh macam ni meragam jugak perut hakak. Meremang jugak bulu tengkuk ko! 

Sebelum-sebelum ni ada gak member opis lain bercerita lebih kurang camni. Tapi aku dengar dan abaikan je. Kalau amik berat sangat gila seriau kot. Udahlah hakak kau ni jenis stay up opis sorang-sorang. Hari kerja biasa pun sorang-sorang (paham-paham ler, aku malas nak explain). Tu ok lagi ada gak la beberapa kerat staf lagi melepek kat meja lain. Tapi bila hari Jumaat... Seawal jam 12pm ke 2.30 atau 3pm memang opis lengang! 

Aku jenis tak amik kisah kot. Lagi aku suka. Boleh bebas bikin ini opis bagai aku yang punya. Siap boleh buat ballet dancing lagi, takde orang nampak haha... Tapi bila ada pulakkkk kisah-kisah tak syok terdengar dek halwa telinga. Hmph! Mulalah gugur peluh sejuk ni. Pergi tapau kat cafe sebelah opis tadi. Balik ke bilik. Lalu kaki lima aku dah mula resah gelisah. Melangkah pun persis nak buat marathon tu. Jauh tau tak jarak bilik grafik ke pintu besar lif! Benci aku bila kenang-kenang situasi macam ni. Kentalkan je semangat usah goyah dengan situasi.

Nak bagi tak nak takut (sangat). Aku call suami. Tak angkat. Bengang. Waktu-waktu bini jadi penakut cenggini, boleh pulak tak angkat call??? Membebel panjang si bini. Bila tengok jam, owh... waktu orang laki tengah bersiap nak g masjid ler ni... Pujuk hati, suami sibuk. Pehtu timbul akal nak kacau mak. Saja buat-buat tanya khabar mak. Walhal tau dah semalam mak bagitau dia tak sihat :( Mak siap komplen, wassap je la (amboih mak aku!). Dalih aku, "Ala... wassap tak besh. Tak boleh dengar suara mak!" Walhal sebenarnya aku nak ada member bersembang! Tapi bagus pilihan aku. Bercakap dengan mak tadi, serta merta jadi hilang resahku. Lupa langsung apa yang aku fikir dan takutkan tadi.

Sambil nak jalan ke bilik sendiri. Pasang telinga kot ada staff lain tak balik waktu rehat panjang ni. Alhamdulillah... Ada geng kat bilik sebelah. Orang audit yang isi masa berehat (baring dan tidur haha). Tarik napas legaaaa, terus masuk bilik sendiri. 

Dek kerana seram tadi. Aku buka iTunes. Pasang semua surah-surah yang boleh download. Urgh... mujurlah boleh download time rehat panjang cenggini. Ada hikmahnya bila aku jadi penakut cenggini. Meriah bilik dengan alunan surah-surah menenang jiwa. Alhamdulillah... 

Lain kali jangan gatal nak dengar cerita camni meskipun orang berkeras nak cerita. Biar tak tahu dari tahu. Kalau tahu, dari rasa takde apa-apa, jadi serba tak keruan hidup aku. Muka jap coklat jap biru.  Tapi bila ditanya jawapan jujur. Takut-takut aku pada mahkluk halus ni, takut lagi aku pada manusia. Sebab kita tak pasti niat jahat boleh jadi melampau macam mana. Itu kata motivasi nak sedapkan hati sendiri sebenarnya. Sengal je haha... 

Muka bengis, hati ni kecik jugak huhu...

------------------------------------------------------------------------
STORYNYA?

Ada 3 staff nampak kelibat perempuan dengan efek sekian-sekian kat pintu toilet lelaki. Cerita selebihnya, korang boleh fikirkan berdasarkan imaginasi sendiri. Aku nak menaip ayat tadi pun dah rasa berdiri bulu roma! Seriau~

2 comments:

Ezna said...

kalau x tau, kita relax jer. Dah tau buat x selesa. Lenkali tutup telinga....

Wansteddy Tales said...

betul sesngt. smpai xtenteram nk dtg opis jadinya haha