Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, August 6, 2014

Tutup facebook kerana stalker gila!


Buat sementara waktu aku tutup facebook. Rasa tak gembira sangat. Sebab banyak maklumat contest datang dari sana. Sepanjang 2 hari tutup akaun ni, langsung takde member facebook cari. Langsung takde. Sedangkan ada gak nombor phone aku kat simpanan dorang kot. Terasa hakak.... Sobsobsob... 

Nampak sangat kenalan dunia maya dan nyata ni sangat berbeza. Yang maya, kegunaannya untuk penampilan luaran saja. perlu bantuan, baru datang cari kita. Kalau rasa tak perlu, jangan nak tanya khabar. Nak jengah kita apatah pula. Berbeza dengan kenalan di dunia nyata, dorang pasti cari kalau kita hilang 2,3 hari WAKTU BEKERJA. Sebab kalau hilang, cuti kena tolak automatik. Cis~! Makanya tak boleh ponteng kerja. Benci aku.

Takdelah sentap sangat orang tak peduli. Aku gurau je. Tapi kecik hati jugak. Eh, macam ayat psiko! hahaha....

Kenapa tutup? Biarlah rahsia dulu. Tapi memang takde kaitan dengan isu contest pun. Bukan kena stalk pasal contest. Sapeeeeelah aku kan... aku bukan comper femossss. Picisan macam aku, kalau hilang pun orang tak amik kisah pun. Ah, cliche betul. Tengah menaip iTunes melagukan nyanyian Najwa Latiff "Hilang" elok berkumandang. Mood menaip lebih rancak dalam sendu dan rajuk. Ewah ewah...

Tolong doakan urusan aku dan keluarga dipermudahkan. Doakan kami dilindungi yang Maha Esa. Getir dengan ujian ini. Tapi takkan sesekali menyerah. 

Kepada mamat stalker ni. Aku tau kerja ko 2,3 hari ni takde lain, tak habis-habis stalk famili dan kawan-kawan kami je. Aku tak tutup blog ni. Biar kau baca. Sebab orang gila macam kau tentu meroyan macam cacing kepanasan kan.

Amaran keras pada kau. 

Sekali kau silap tingkah, jangan menyesal kami ambil tindakan!
Cukup-cukuplah jadi perosak hidup keluarga orang.

6 comments:

Franco said...

what happened Wan?

Wansteddy Tales said...

somebody ganggu my family! tak habis2 stalk n hack.

Izzul Sayyidi said...

mmg salu berlaku pekara n dalam laman media sosial

Wansteddy Tales said...

Macam dah xde kerja nk buat kan '(

Mama Zharfan said...

Moga dpt settle soon...bosan betul bila jd mangsa stalker

Wansteddy Tales said...

kak suzi, bukan setakat bosan, marah meluap2 rasanya. sbbkn dia 1 keluarga rasa susah.... geram pulak bila fikir2kn sngt