Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Tuesday, August 26, 2014

ZAWARA nan gorgeous!

Sejak bila ek aku suka pakai shawl? Dulu langsung tak suka. TAK SUKA. GETIK. MELUAT. Dan seantero dengannya. Aku tak suka benda melilit. Tak betah cucuk mencucuk pin. Semua tak suka. Bila kawan hadiahkan shawl. Aku simpan je dalam almari, dengan nawaitu satu hari nanti aku pakai.  Satu hari nanti... Makan bertahun tak tercapai juga hasrat tersebut. Akhirnya tahun ni terbuka hati nak pakai shawl. Itu pun aku lupa, bila? Yang aku tahu, Sekali aku pakai, esok lusa tulat sampai sekarang aku dah jadi pemakai dan pengumpul shawl: tegar. Bahkan ada shawl yang aku beli tapi tak pakai-pakai lagi sebab tak dapat nak match baju sedia ada. Pemboros (mengaku).

Shawl ni kalau kena dengan brandnya ada yang mahal menggila. Ada yang luar biasa murah tak kena dengan kualitinya. Selalunya aku beli shawl di PopLook. Kebanyakan shawl kat PopLook sekitar RM29 ke RM32 dan lebih. Bila datang ketagihan memboros tu, entah apa-apa design pun aku borong. Selain tu beli je kat jualan langsung kat bawah pejabat atau seberang bangunan. Kena yang cun, mahal pula. Yang simple pun kadang tu terlajak mahal. So pandai-pandailah nak tawar menawar. Sebab kadang tu ada harga yang terlampau mahal, tapi hakikatnya kalau pandai bodek seller, dapat beli dengan harga mendadak murah. 

Pertama kali beli produk Zawara: masa tu bulan puasa, ada sale kalau tak salah. Inilah shawlnya. Tamara. RM39 harga promosinya. Tengok model yang cun melecun dok posing anggun, aku pun tanam akal nak bergaya camtu. Konon. Target nak Pink Powder, awal-awal dah sold out, cis~! So dengan penuh perasaan rawannya redho jugak dengan saki baki pilihan yang ada. Kebetulan aku memang takde lagi shawl kaler silver. Dan baju raya Damia pula Pink/silver. Jadi besar harapan emaknya Damia cari baju raya kaler pink nak match dengan baju raya Mia. Nak lagi besh. Jumpa brand baju sama dengan Mia masa pusing-pusing kat Jalan TAR bulan lepas. Sila rujuk gambar aku berposing dengan props raya kat atas haha...

Apa yang buat aku kagum. Pakaging Zawara. Selama ni beli dengan PopLook, rasa dah terjaga dah pakaging dia. Rupanya pakaging Zawara lagi mengamalkan ciri selamat. Guna plastik dan cover pula dengan kotak. Patutlah charge delivery mahal. Redho je bayar RM9 tu, janji barang kita selamat sampai.

Anzalina duta ZAWARA. Dress Adalia yang gorgeos, so far aku lebih tertarik pada shawl compare dress ZAWARA. Memang ngamlah pilih Anzalina jadi duta ZAWARA. Pakai apa pun nampak segak je.

Latest produk dari ZAWARA, shawl SAFA two tone. So far belum niat nak beli lagi. Aku dah buat personal request lagi kat admin FB ZAWARA, restock balik TAMARA. Gian nak kumpul color lain haha... Oh ya, produk ZAWARA ni boleh beli kat butik dorang di laman webnya ZAWARA atau beli online saja. Senang, cepat dan menjimatkan masa dan duit minyak kereta, for sure :)

Happy hunting~!


4 comments:

Ezna said...

Anzalna Nasir kan? Bukan Anzalina....

Wansteddy Tales said...

haha oh yeke... nmpk sngt wn bukan into artis. nama retis pn xkenal :P

nadiyasiti said...

Hai..boleh tanya tak..kalau beli online zawara ni..berapa lama baru dapat ye..sbb saya beli dress..tp blum dpt lagi.tq..

Wansteddy Tales said...

hi nadiyasiti, rasanya tak lama pun. xsampai semngu dah sampai. myb sbb produk readystock. biasa kalau baju xde dlm stok, mmg ambil masa. Dorg akan cari pula pada cawangan butik.