Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Sunday, July 9, 2017

Join shooting hobi KSU MOA

Sabtu lepas bertugas iring videografer shoot video dan foto Ketua Setiausaha MOA, Datuk Ismail di Maeps, Serdang. Shooting ni sebab nak buat promo sempena Program #HobiMOA. Siapa sangka walau sesibuk mana pun KSU kami, dia punya hobi menarik yang sedia dikongsi.  TQ Datuk, kerana sudi penuhi jemputan kami. Datuk layan je mood gila-gila kami haha...

Bonding | Join shooting ni dapat timba macam-macam ilmu. Salah satunya, individu yang menaiki kuda ni sebenarnya ada karektor sebagai seorang pemimpin. Sebab nak tunggang kuda, kita yang kena arahkan kuda. Bukan kita ikut saja mood kuda.

Waktu ni shooting kat D'Lereng, Maeps. Latar belakang memang cantik. Rasa senang hati sangat kerja semalam sebab segalanya berjalan lancar. Cuaca cantik, lebih best Datuk KSU memang sporting! Tengok, selamba buat peace! hehe...

Bersama Bella. Well... bukan nama sebenar. Damia kalau jumpa kuda, semua dinamakannya Bella, haha... Bagus lagi Aliya Damia, dari kecik lagi dah berani nak tunggang kuda. Maknya jenis kecut perut. Nak usap kepala kuda pun takut. Maunya diNGAPnya tangan, mclah designer sebulan. Hahaha... Kerja tengah banyak oi, jangan amik risiko. Sebenarnya kuda ni sangat gentle, cuma emosinya saja kita tak pasti.

Candid tak candid sangat la haha... Jom la korang, join Kelab Kuda MOA. Maklumat lanjut bakal diberikan kemudian ye. Bila habis duty, baru sedar. Belum makan pagi. Breakfast plus lunch kat Midvalley di petang hari haha...

No comments: