Nuffnang

Monday, January 11, 2010

Gegurl berbaju Merah (dolly)

medium: adobe illustrator

Sengaja nak isi kekosongan blog hari ini, aku nak tunjukkan pasangan dolly yang aku pernah lukis dulu. Kali ni gegurl berambut pendek pulak. Asik bertangguh nak upload cik gegurl sorang ni. Dah macam pekasam dah. Takde surprise sangat pun sebab aku juz adjuz sket2. Template body dan expresi muka copy paste cik dolly bertocang dua dulu. Nantilah kalau aku rajin2 mengubah dolly lagi esok2 (bila tu jangan berharap sangat) aku upload lagi okes.

Sebenarnya mood nak upload sedang memberontak ni tapi aku macam nak buat kerja lain dulu. kui3...

4 comments:

h4ni3 said...

alaaa.. tomeii!
ajar camne nak buat bole? :D

wansteddy said...

guna adobe illustrator. mudah je. cuma klik2. kalu nk tutorial kne bikin satu persatu by pages. klu senang nnt saya buat tuto :)

i z z a said...

ala..bestnye gn illustrator..kita bsama ngan photoshop lagi..

wansteddy said...

alah izza... sama je kegunaannya. dua2 boleh lukis kartun jugak. illustrator ni menariknya bg pixel lbh padu. klu design logo nmpk jelas bila print. tp photoshop tetap software terbaik utk edit gambar!
pd pndptku ler kui3...