Nuffnang

Monday, January 11, 2010

Penulisan aku memang tak skema

Sebenarnya aku pun tak tahu apa inisiatif aku pasang gadget google_translate tu. Berharap supaya orang Jepun baca blog aku kot. ngahahhaaa... Aku rasa cam tak guna je pasang. Tengoklah kalau nanti2 aku nak delete. Dari buat nyemak + berat blog baik buang je kan. huhu.... lagipun bila aku cuba translate blog aku ke bahasa lain memang kelakar. Ni ha buktinya:


Kalau korang takde rasa pelik2 baca bahasa japan malaya tu memang korang jenis hati cekal lah. Aku rasa orang Jepun sendiri muntah darah nak translate bahasa dalam blog aku. Sungguh tak skema. Sungguh tak berbahasa melayu dengan moleknya.

Pemberitahuan: blog aku hanya menggunakan bahasa melayu ala2 pasar. Kalau nak bahasa cantik dan indah2 sila pergi laman web Dewan Budaya dan Pustaka.

Tapi kalau nak beramah mesra, sudi2lah jenguk blogku selalu. Aku sangat mengalu-alukan tetamu blogku masuk dengan penuh rasa terharu dan bahagianya... Nak jadi follower aku undang, nak tambah dalam bloglist aku jemput2 nak tinggalkan jejak komen.... sungguh aku berikan ruang dengan berlapang dada. Sila-silaaaa... silakanlah (^_^)

2 comments:

i z z a said...

erm..sama la..tulis blog pkai hentam je..

wansteddy said...

dulu menulis gaya skema kena kutuk pulak ngahhaha... yg penting kita santaiiiii kan izza. menulis pn nk suka2 (^o^)