Nuffnang

Kisah terkini Wansteddy's

Wednesday, February 24, 2010

Batuk selsema, ah! seksanya....

Terus terang kata aku sangat moody harini. Bangun tidur lambat, sampai di tempat kerja pun agak lambat. Semuanya gara-gara rasa tak sihat ni.

Aku masih batuk teruk dan selsema yang menutup sumber bau-bauan. Tapi kalau dengar bunyi kentut aku tutup hidung jugak walaupun tak masuk bau dalam rongga hidung ni. Lebih perit bila selsema ni mengetatkan saluran udara. Nak bernafas pun tersekat-sekat. Harapkan bernafas di mult seperti sekarang. Diselangi dengan batuk keras ni. Kahak pun banyak. Toilet jauh. Aku malas nak berulang-ulang ke toilet semata-mata nak membuang hingus ini. Tisu je la jadi bahan pembuangan toksik ini. Virus aku ni mula melata di kalangan rakan sekerja juga nampaknya. Nasiplah. Aku sakit korang pun harus merasa sama. Wuahhahahaa... Kejam gile.

Banyak jugak kerja baru sampai di tangan. Dalam usaha siapkan satu persatu dalam mood yang tidak menentu dan rasa tak sedap badan ni. Harap-harap aku cepat sembuh. Dah hampir sebulan aku begini. Tekananlah jugak huhu...

14 comments:

MRS. K said...

orang cakap biar lambat asal selamat... slow tak pe, tapi keje jalan... ahakss...

Ieda Al-Habsyi said...

samalah ngan ieda ni...adoii...

Ain said...

salam wan,

cuba carik minyak aromatherapy yg ain proposed kat blog ain tue kat farmasi...

sangat mujarab utk batuk tau...

kalau takde leh order ngan ain jer...

cuba la...

♥♥syahadah♥♥ said...

musim ni..aku baru baik ..hari tu nak mknpun susah..
ko jaga kesihatan yaa..makan ubat jgn miss (mcm mak kau pulak aku ni

~farahsyeefa~ said...

ha ah kan..kalo selsema gitu tensen je rasa kn...mkn ubat k :)

chugie said...

siannye awk.. xpe2, take more rest dulu b4 buat kerje k.. owh ye, nak share petua kasi ilang batuk.. makan lah ais krim vanila, memang ilang! + makan woods papermint!

i z z a said...

kalu izza,bl dh kena batuk selsema confirm kena lelah jgk..x thn nyer asik bnapas kot mulut je..mencikkk..

Wansteddy Tales said...

thanx mrs. K. terharu diriku. sian awak tgu lama :(

ieda... malas nak makan ubat. tp penangan batuk ni sungguh menyeksakan huhu

Ain.. cadangan yg bagus. kebetulan mmg ada aromaterapi simpan kat opis ni. biar harum semerbak my ofis kui3... sekali bau tengik pengsan semua org hahaha...

hada... ko bagi la nasihat setambun pun aku rela dengar... huhuk... dgn sapa lg nak bermanja dgn ko la jugakkan kui3... ngade2 time sakit2 ni

farah... baik. hari2 togok ubat batuk sembuhnya idak le jugak. kuat sungguh virus ini huhu

chugie... makan eskrim buleh hilang batuk? petua baru ni. punyalah ngelak minum ais n makan aiskrim selama ni :( boleh trytest tgk :)

[-suziey-] said...

get welll soon yek..

Wansteddy Tales said...

tu le izza... pg td lemah je bdn. rs nk amik mc. kenangkan keje selambak kat ofis, gagahkan diri jugak huhu

thanx suziey.

nza said...

kesiannyya...lama tu menanggung batuk n selsema...ttp skrg dh musim la wan.....sabor jelh.

unlisted_one said...

eii,..siannya..amik MC la Wan. Kesihatan kena jaga tu.

wan hairunizam @ cob acong said...

huahua..abg pun bru je lepas rasa benda yang sama..mmg siksa giler.. smpi suara pun takde..risau gak takut abg n adik terjangkit..nasib la tak..musim panas ni kn byk minum air..k take care sis..

Wansteddy Tales said...

k.nza... betul tu kak. ramai ikut terjangkit ni ha

nad... keje bnyk. xdpt nk amik mc. tmbh2 semua nk urgent

abang...yeke abang? semua adik beradik kita sakit sama tau. kakak, arin pun kena jugak. ely je nmpk rileks je. tah antibodi dtg dr mana dia tu hahaha.... betul tu hari2 risau berjangkit kat anak. mujurlh dia tak pape. biar kita sakit jgn ank sakit. dua kali sakit kita rasa huhu